7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

UABNOR Konjic 1941-45 i 1992-95 sutra organizuje tradicionalni pohod

Udruženje antifašista i boraca UABNOR-a Konjic 1941-45 i 1992-95 sutra 16. septembra organizuje tradicionalni pohod povodom obilježavanja formiranja Konjičko-mostarskog bataljona

Programom je planirano polaganje cvijeća na spomen obilježjima u Konjicu, Borcima, Glavatičevu i Bjelimićima. Prijavljeno je oko 1.000 učesnika, kazao je predsjednik Organizacionog odbora UABNOR-a 1941-45 i 1992-95, Ćibo Ćazim.

„Pripreme su izvršene, očišćena su spomen-obilježja, sve je spremno za doček gostiju. Prvo će se položiti cvijeće na spomen obilježju iznad  Lupoglave gdje su poginuli momci iz Glavičina, zatim idemo na polaganje cvijeća na spomen-obilježju na topu, nakon toga idemo u obilazak partizanskog spomenika na Borcima gdje će biti održan i govor. Nakon toga idemo na Šaćir palatu, Striježevo, na spomen-obilježje u Glavatičevu, zatim na šehidska spomen obilježja u Lađanici i Bjelimićima“, naveo je Ćibo.

Važno je obilježavati godišnjice i prisjećati se svih onih koji su nevino stradali za odbranu Bosne i Hercegovine, istaknuo je Ćibo.

„Mislim da je bitno zbog historije Grada Konjica prisjećati se i obilježavati godišnjice, kako 1941-1945 godine, tako i 1990-tih. Oni koji su dali svoje živote za slobodu koju mi danas imamo zaslužili su da historija piše o njima i da u toj historiji se spomene ime svakog ko je poginuo i dao život za slobodu“, kazao je Ćibo.

Poslije završenog programa slijedi slobodno druženje na Boračkom jezeru u kampu konjičkih izviđača. Svi koji su zainteresovani više informacija mogu pronaći na Facebook stranici UABNOR-a, ili na kontakt telefon: 062 870 056. Prijevoz je obezbijeđen u oba pravca autobusom, cijena karte iznosi 5 KM.

radiokonjic.ba

15.09.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima