back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Udruženje Pomozi.ba i ove godine pokreće humanitarnu akciju  „Ramazan 2024“

Pomozi.ba pokreće humanitarnu akciju tokom mjeseca Ramazana koju možete podržati pozivom na humanitarne brojeve 17022 i Obrok za sve 17001.

Pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

U sklopu akcije „Ramazan 2024“ planiramo je podijeliti 1.000 tona hrane za socijalno ugrožene bh. građane, te stanovnike Gaze i Sirije, a svakog dana tokom ovog mjeseca pravit će se stotine iftara za korisnike projekta „Obrok za sve“.

Paketi će iz Sarajeva stići do Donjeg i Gornjeg Vakufa, Viteza, Travnika, Turbeta, Kneževa, Kotor Varoši, Bugojna, Bihaća, Maglaja, Zenice, Banjaluke, Bosanskog Grahova, Livna, Zavidovića, Tuzle, Tešnja, Čelića, Visokog, Brčkog, Gruda, Sapne, Mostara, Konjica, Jablanice, a brojna partnerska udruženja i javne kuhinje podijelit će hranu ljudima koji žive u vrlo teškim uslovima i na rubu siromaštva iz tih gradova i okolnih mjesta.

Novčane donacije mogu se izvršiti i putem web stranice pomozi.ba klikom na opciju DONIRAJ ODMAH, PayPala i bankovnih računa Udruženja, sa naznakom „Ramazan 2024“.

Ukoliko neko želi posebno donirati iftar, u svrhu donacije treba naznačiti “Iftar 2024”. Cijena iftara ove godine iznosi 10 KM.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima