back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana, a od početka godine 1.677.200,53 KM. Kada uporedimo podatke sa utrošenim sredstvima u prva tri mjeseca 2023. godine kada je donirano 1.380.086,49 KM vidimo da je došlo do povećanja od 22 %.

Slična situacija je i kada su u pitanju zahtjevi, gdje je također došlo do povećanja, te smo u prva tri mjeseca 2023. godine zaprimili i obradili 282 zahtjeva, a u 2024. godini 408 zahtjeva. U postotcima, došlo je do povećanja od 45 %.

Moramo istaći da su ovi podaci vrlo zabrinjavajući i da se bojimo da uprkos našem konstantnom trudu i zalaganju nećemo biti u mogućnosti odgovoriti na tolike zahtjeve u narednom periodu.

Kada govorimo o oboljenjima situacija je slična kao i proteklih godina. Za pomoć nam se najčešće obraćaju onkološki pacijenti, ljudi sa mnogobrojnim tjelesnim deformitetima, djeca s poteškoćama u razvoju, sa akcentom na autizam i epilepsiju.  Pomagali smo i građanima kojima su bile neophodne operacije očiju, srca, kao i ljudima sa slušnim problemima. Također smo imali mnogo zahtjeva za rehabilitacijama nakon nesretnih slučajeva ili posljedica bolesti.

Sva spomenuta sredstva donirana su u najvećoj mjeri od naših građana u domovini i dijaspori. Međutim, dio sredstava prikupili smo organizujući sportske humanitarne manifestacije, aukcije dresova koje su nam poklanjali uspješni bh. sportisti, a  donatori su bile i mnogobrojne domaće kompanije.

Podsjećamo, sredstva za liječenja inače prikupljamo putem javnih apela, kao i trajnog Fonda za liječenja koji smo osnovali kako bismo bili u mogućnosti pomoći i onima za koje iz objektivnih razloga ne možemo pokretati apele, jer bismo u tom slučaju apele za liječenje imali svakodnevno. Fond se može podržati pozivom na broj 17021 kojim se doniraju 2 KM, kao i donacijama putem naše web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima