back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Wilander je sada impresioniran Đokovićem! – Sportski centar

Srpski teniser Novak Đoković još jednom je pokazao svoju dominaciju u ovom sportu, nakon što je osvojio Završni masters u Torinu.

Mats Vilander se osvrnuo na sezonu Novaka Đokovića i konačno odao priznanje srpskom teniseru.

– Novak je bio blizu toga da mu se dozvoli da igra na Australijan openu, a potom i na US Openu. Ali ga nisu pustili. I mislim da će zato produžiti karijeru za još dvije godine. Mora da je uznemiren zbog svega što se desilo, ali on to razume. Je li to u redu ili ne? Zaista nije bitno. On to razumije, rekao je Wilande i dodao:

– Izgleda sveže, izgleda dobro. Ne mogu da razumem zašto nije osvojio turnir u Parizu. Bio sam iznenađen kada je izgubio od Runea. Ali on je igrao dovoljno dobro, i ne možeš uvijek sve pobijediti. U Torinu je bio bolji od svih. Kad je u takvoj formi, ne možeš mu ništa. Nevjerovatno je šta sve može na terenu, kako se kreće, kako se brani i prije svega kakvu volju ima da pobjeđuje u mečevima koji su za njega “mali”, koji je najbolji svih vremena. On uvek nađe način. Impresioniran sam.

Đoković je godinu završio na petom mjestu ATP liste.

– Da, ti uslovi su Đokoviću oduzeli prvo mestoistakao je Wilander.

www.sportskacentrala.com

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima