back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

VLAST SE NE STIJEČE SAMO DRAKONSKIM MJERAMA: Čović o Ivanoviću, financijama i Partizanu

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u Jutarnjem programu TV Prva.

Crveno-beli su sinoć upisali treću pobedu u Evroligi, a Duško Ivanović nije izgubio u prve tri dosadašnje utakmice.

Konkretno, imamo veliko opterećenje zbog velikog broja utakmica i ono što nam je bitno, a to je dostupnost Evroligi, odnosno regionalnoj ABA ligi. Bila je to napeta utakmica, a kada se ovako završi, to je pravi dokaz nivoa karaktera koji imamo kao tim koji raste.On je rekao.

Dotakao se i novog trenera i njegovog načina rada:

Duško je trener 30 i više godina, trofejni trener, ima dosta iskustva, ali ono što je u vrhunskom sportu neophodno je rad zasnovan na disciplini i redu. Hijerarhija mora biti vojna, da svako zna gde mu je mesto i šta radi, i u napadu i u odbrani, pravila su postavljena. Ono se stiče samo od sebe na osnovu znanja i poteza koje praviš i na osnovu njih dobijaš rezultat. Zato je ova pobeda važna, jer je rezultat ogromnog rada, a rad mora biti na veoma visokom nivou. Ne znam šta znači biti umoran na poslu, pogotovo u profesionalnom sportu. Zarada je ogromna i mora da ima puno posla, – dodaje Čović.

vlast se ne stiče samo drakonskom mjerama: čović o ivanoviću, finansije i partizan
Nebojša Čović FOTO: KK Crvena zvezda

Govorio je i o učešću crveno-belih u Evroligi:

Već imamo uspjeha. Već deset godina učestvujemo u 18. To što je javnost nestrpljiva i misli da uvek treba biti prvi nije lako u Evroligi. Očekujem da ćemo pokušati ući u osam. Ali ovaj format je veoma težak, ligaški format. Igrali su sinoć, sada su u avionu, sutra će igrati sa Makabijem u pola šest jer smo pomerili utakmicu zbog meča Srbije i Brazila. Volio bih u F4, ali za to su potrebne mnoge druge stvari, prije svega finansije. Svaki naš klub koji igra u Evropi je od nacionalnog interesa. Veoma smo zahvalni za svaki dinar koji smo dobili od države i transparentni smo po pitanju troškova. Nisam vidio u medijima da su drugi objavili rezultate. Košarka nije komercijalni sport, fudbal je religija, a ovo je sport. Videćemo u zavisnosti od finansija. Nemamo ni jednog tajkuna ni finansijera u administraciji, ne prodajemo automobile državi, nemamo konjske trke za državu, nemamo štale, a stalno smo na udaru. Imamo sve podatke, nećemo sada o tome, ali spremni smo da objavimo ko je koliko dobio novca i da li su u budžetu plaće trenera i ostalo. zaključio je Čović.

Zvezda će u četvrtak igrati protiv Makabija u drugom meču dvokola Evrolige. Nakon tog meča, koji počinje u 17:30, moći će se pratiti meč Srbije i Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Sportski centar

javno.bamostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima