-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

VLAST SE NE STIJEČE SAMO DRAKONSKIM MJERAMA: Čović o Ivanoviću, financijama i Partizanu

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u Jutarnjem programu TV Prva.

Crveno-beli su sinoć upisali treću pobedu u Evroligi, a Duško Ivanović nije izgubio u prve tri dosadašnje utakmice.

Konkretno, imamo veliko opterećenje zbog velikog broja utakmica i ono što nam je bitno, a to je dostupnost Evroligi, odnosno regionalnoj ABA ligi. Bila je to napeta utakmica, a kada se ovako završi, to je pravi dokaz nivoa karaktera koji imamo kao tim koji raste.On je rekao.

Dotakao se i novog trenera i njegovog načina rada:

Duško je trener 30 i više godina, trofejni trener, ima dosta iskustva, ali ono što je u vrhunskom sportu neophodno je rad zasnovan na disciplini i redu. Hijerarhija mora biti vojna, da svako zna gde mu je mesto i šta radi, i u napadu i u odbrani, pravila su postavljena. Ono se stiče samo od sebe na osnovu znanja i poteza koje praviš i na osnovu njih dobijaš rezultat. Zato je ova pobeda važna, jer je rezultat ogromnog rada, a rad mora biti na veoma visokom nivou. Ne znam šta znači biti umoran na poslu, pogotovo u profesionalnom sportu. Zarada je ogromna i mora da ima puno posla, – dodaje Čović.

vlast se ne stiče samo drakonskom mjerama: čović o ivanoviću, finansije i partizan
Nebojša Čović FOTO: KK Crvena zvezda

Govorio je i o učešću crveno-belih u Evroligi:

Već imamo uspjeha. Već deset godina učestvujemo u 18. To što je javnost nestrpljiva i misli da uvek treba biti prvi nije lako u Evroligi. Očekujem da ćemo pokušati ući u osam. Ali ovaj format je veoma težak, ligaški format. Igrali su sinoć, sada su u avionu, sutra će igrati sa Makabijem u pola šest jer smo pomerili utakmicu zbog meča Srbije i Brazila. Volio bih u F4, ali za to su potrebne mnoge druge stvari, prije svega finansije. Svaki naš klub koji igra u Evropi je od nacionalnog interesa. Veoma smo zahvalni za svaki dinar koji smo dobili od države i transparentni smo po pitanju troškova. Nisam vidio u medijima da su drugi objavili rezultate. Košarka nije komercijalni sport, fudbal je religija, a ovo je sport. Videćemo u zavisnosti od finansija. Nemamo ni jednog tajkuna ni finansijera u administraciji, ne prodajemo automobile državi, nemamo konjske trke za državu, nemamo štale, a stalno smo na udaru. Imamo sve podatke, nećemo sada o tome, ali spremni smo da objavimo ko je koliko dobio novca i da li su u budžetu plaće trenera i ostalo. zaključio je Čović.

PROČITAJ:   ZVANIČNO: Odgođen drugi ovosezonski gradski derbi

Zvezda će u četvrtak igrati protiv Makabija u drugom meču dvokola Evrolige. Nakon tog meča, koji počinje u 17:30, moći će se pratiti meč Srbije i Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Sportski centar

javno.bamostarski.info

Možda vas zanima