back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Wilander o finalu Wimbledona: Novak je favorit na papiru, ali Kyrgios ima šanse!

Novak Đoković i Nik Kirjos igraće u nedelju u velikom finalu Vimbldona.

Mats Wilander nikada nije osvojio titulu na londonskoj travi, ali dobro zna šta sve čeka sve ljubitelje tenisa.

Očigledno, Novak Đoković je favorit na papiru, ali servis Nika Kirjosa bi mogao biti najbolji od Petea Samprasa. Teško je videti kako će Novak vratiti većinu tih servisa, ali opet, to je Novak Đoković.”kaže Wilander.

Šveđanin smatra da mnogo zavisi od tog startnog elementa sa Kyrgiosom.

“Ovisi o tome kako Kyrgios servira, ako ima sjajan dan, ima priliku.” Od početka će biti vrlo teško nositi se s njim. Da, Novak Đoković je favorit, ali svi žele da Kyrgios igra dobro kako bismo imali sjajno finale Vimbldona”, Mats je dodao.

Ne treba zaboraviti ni druge faktore koji mogu biti važni.

Publika će vjerovatno biti iza onoga ko ne pobijedi. Uglavnom je tako. Mislim da će većina njih biti sa Kyrgiosom, jer većina onih koji će doći u finale možda ga nikada nisu ni vidjeli kako igra uživo. Zanimljivije je kako će se Nick Kyrgios povezati sa publikom, kakva će biti interakcija. Bilo da trebaju pobijediti na početku, biti pozitivni i razgovarati s njima, zaista nemam pojma šta će se dogoditi u smislu govora tijela ili koga će publika podržati. Nik će pokušati da servira snažno, a Novak će pokušati da ga isprati na bazi. Novak ima 20 grend slem titula, ovo mu je 32. finale na 68. slem turniru, to je nestvaran rekord.” zaključio je Wilander.

www.sportskacentrala.com

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]