back to top
14.4 C
Konjic
23 Aprila, 2024

Problemi u vodosnabdijevanju viših zona grada; pripremite kanistere

Nakon poziva građana koji žive u višim zonama grada, da imaju problema sa vodosnabdijevanjem kontaktirali smo Naila Duranovića iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ Konjic, koji nam je rekao da je vjerovatno tokom poslijepodnevnih sati došlo do pražnjenja bazena, potvrdivši da ih niko od građana nije o tome obavijestio.

„Noćas ćemo zatvoriti bazen da se dopuni, da bi ujutro bilo vode. Smanjila se izdašnost izvorišta i prepolovila se količina vode u rezervoaru, a u takvim situacijama visinske zone u tri nebodera i nekoliko kuća na Vardi imaju problema sa vodosnabdijevanjem. Noćas ćemo provesti ograničenu redukciju, s obzirom da imaju dvije komore u bazenu, jednu ćemo zatvoriti, a drugu nećemo“ – naveo je Duranović, koji je podsjetio da su zbog toga i apelovali na građane da racionalno koriste vodu i potrošnju svedu na minimum.
Nail Duranović je naveo da će ekipe izaći na teren do izvorišta, kako bi se što prije situacija sa vodosnabdijevanjem prevazišla.

Obzirom da u ovakvim situacijama više gradske zone i visočiji spratovi zgrada kao što su neboderi u večernjim satima ostaju bez vode, savjetujemo da se obezbijedite pitkom vodom.

radiokonjic.ba
foto: internet
03.08.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima