back to top
10.4 C
Konjic
23 Aprila, 2024

(FOTO) Održana pres konferencija pred meč Davis Cup reprezentacija BiH i Meksika: Moramo biti oprezni

Davis Cup reprezentacije BiH i Meksika pripremaju se u Širokom Brijegu gdje će na terenu Set Tennis Academy, koji se nalazi u sklopu hotela Đulić, igrati mečeve u prvoj svjetskoj grupi Davis Cupa.

Duel će se održati 16. i 17. septembra 2022. godine, a gledaoci svoje besplatne ulaznice mogu preuzeti od srijede u 12 sati u hotelu Đulić.

Izvlačenje parova održat će se u četvrtak u 12 sati na vodopadu Kravica kod Ljubuškog. Prvi meč počinje u petak u 12:00, dok u subotu prvi meč počinje u 10:30.

Selektor Meksika Miguel Gallardo izrazio je zadovoljstvo uslovima u Širokom Brijegu i poručio da se nadaju pobjedi protiv BiH.

– Drago nam je što smo došli u Bosnu i Hercegovinu. Svjesni smo našeg kvaliteta u paru i pojedinačno. Jasno nam je da nismo favoriti u ovom ogledu, ali želimo dati sve od sebe i spremni smo da se borimo za pobjedu, rekao je Gallardo.

Teniser Gerardo Lopez Villasenor, 819. igrač na ATP ljestvici, izrazio je zadovoljstvo uvjetima za trening i opštom atmosferom u Širokom Brijegu.

– Jako mi se sviđa zemljana podloga i ceo teren i volim da igram na ovoj podlozi, a volim i tribine koje liče na amfiteatar. Znamo da igramo protiv veoma dobrih tenisera iz reprezentacije Bosne i Hercegovine, ali se nadamo da ćemo kroz borbu i zalaganje možemo pobijediti. Protivnici su nam poznati i znamo da su izuzetno kvalitetni teniseri, a Mirzu Bašića lično poznajem sa turnira koji su se igrali u Meksiku. Dejvis kup je specifično takmičenje i bez obzira ko je favorit, uvek se može desiti iznenađenje. Došli smo ovdje da predstavljamo našu zemlju, izuzetno smo ponosni na to i nadamo se najboljem, rekao je Villasenor.

Selektor BiH Zoran Zrnić rekao je da se nada da će vrijeme biti ugodno i da kiša neće poremetiti nastup na Davis Cupu koji se održava u Širokom Brijegu.

– Želim da se zahvalim organizatorima i domaćinima ovdje u Širokom Brijegu što su se pobrinuli da imamo sve što nam je potrebno za pripreme za ovu važnu utakmicu protiv Meksika i nadam se da ćemo to iskoristiti na pravi način i sve okruniti pobjedom. S obzirom na reputaciju naših igrača, može se reći da smo blagi favoriti u ovom testu, ali je moguće iznenađenje u Davis Cupu i zato ćemo biti maksimalno ozbiljni. Dobro ćemo se pripremiti za ovaj meč i ići iz meča u meč kako bismo bili što bolji. Pohvalio bih pristup igrača na ovom okupljanju reprezentacije, rekao je trener Zrnić.

Teniser Ljubuškog Tomislav Brkić (53. ATP dubl) rekao je da pripreme za Meksiko teku odlično i da su spremni pokazati svoj kvalitet i nadaju se pobjedi.

– Drago nam je što smo prvi put ovdje u Širokom Brijegu i nadamo se da će nam vrijeme ove sedmice pomoći da se sve normalno igra. Imaju jako dobre parove i mi ih jako dobro poznajemo, a trudimo se da odigramo što bolje za meč i ova zemljana podloga nam više odgovara od ostalih. Iako smo bolji po plasmanu, ne možemo da se opustimo, jer su u Dejvis kupu uvek mogući neki iznenađujući rezultati. Nadam se da ćemo kroz pojedinačne mečeve ući u duel sa prednošću, rekao je Brkić.

Ovo je prvi put da će se Dejvis kup meč održati u Širokom Brijegu, a nakon Tuzle, Banja Luke, Sarajeva, Bihaća, Zenice i Mostara, ovaj grad će biti uvršten na mapu gradova iz BiH u kojima su se igrali mečevi Davis Cupa .

U utakmici protiv Meksika reprezentacija Bosne i Hercegovine nastupit će u sastavu: Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić, Tomislav Brkić, a po prvi put reprezentaciji će se priključiti i najbolji junior BiH Andrej Nedić.

Bosna i Hercegovina, koja ima ulogu favorita, izborila bi plasman u doigravanje za ulazak u finale Davis Cupa 2023. pobjedom protiv Meksika.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima