17.8 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Azmir Husić ponovo govorio o preuzimanju Slobode

Azmir Husić je počasni predsjednik Grada Tuzla i glavni finansijer kluba. Popularni “Amerikanac” je i član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za FaktorAzmir Husić se dotakao brojnih tema, a prva tema razgovora bio je mogući povratak u Slobodu, o čemu ovih dana spekulišu pojedini mediji.

– Tamo je sve rečeno, nema reči šta Bog zna da kaže. Videćemo u kom pravcu sve ide. Nema ništa konkretno, ali videćemo šta će biti u budućnosti. Govorio sam o tome šta je rješenje za Fudbalski klub Sloboda, rekao je Husić, koji je ranije rekao da je samo on rješenje za probleme sa kojima se suočavaju crveno-crni.

U nastavku razgovora osvrnuo se na proteklu polusezonu u gradu Tuzla i rastanak sa sportskim direktorom Samirom Muratovićem.

– Skoro cela liga je propala. Grad Tuzla najviše. Na rezultate je uticao odlazak jednog broja igrača, a zatim je prelazni rok bio loše riješen. Ovo su uzroci. Muratović ima adresu u Grazu. Rastanak se dogodio uglavnom iz privatnih razloga. Ima porodicu u Austriji, morao je da odluči. Morao bi biti u gradu Tuzla 24 sata dnevno. Odlučio se za svoju porodicu, koja mu je bitnija, rekao je Husić te se osvrnuo i na kadrove u tuzlanskom timu:

– Pauza je, treba da uradimo pravu stvar u prelaznom roku. Sigurno se Tuzla City neće boriti za opstanak, vidjet ćemo šta može kroz Kup. Iako smo dobili teškog rivala u osmini finala (Široki Brijeg op.a.). Možda će ova sezona biti neuspješna, ali mi se spremamo da idemo dalje, ne ide sve u životu kako planiramo, rekao je Husić.

Jedna od tema bio je i ostanak Ivayla Peteva, o čemu će se pitati i Azmir Husić jer je on jedan od članova Izvršnog odbora, ali izgleda da ga to baš i ne zanima.

– Ne znam ništa o tome. Kao član Izvršnog odbora, pitam se šta se pitate. Biće kako hoće i to je to, a znamo ko su, počeo je Husić i dodao:

– Nije sve u Petevu. Mora da je dobar stručnjak. Moramo realno vidjeti kakav je naš kvalitet i gdje nam je mjesto. Možda možemo malo poboljšati ambijent. Mogao bih nešto zamjeriti treneru ako je izostavio četiri ili pet igrača, ako ih nije pozvao. Onda bih se mogao obrušiti na Alijansu i Peteva. Šta je mogao bolje u ovom trenutku?, upitao je retorički prvi čovjek Grada Tuzla.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima