-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Azmir Husić ponovo govorio o preuzimanju Slobode

Azmir Husić je počasni predsjednik Grada Tuzla i glavni finansijer kluba. Popularni “Amerikanac” je i član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za FaktorAzmir Husić se dotakao brojnih tema, a prva tema razgovora bio je mogući povratak u Slobodu, o čemu ovih dana spekulišu pojedini mediji.

– Tamo je sve rečeno, nema reči šta Bog zna da kaže. Videćemo u kom pravcu sve ide. Nema ništa konkretno, ali videćemo šta će biti u budućnosti. Govorio sam o tome šta je rješenje za Fudbalski klub Sloboda, rekao je Husić, koji je ranije rekao da je samo on rješenje za probleme sa kojima se suočavaju crveno-crni.

U nastavku razgovora osvrnuo se na proteklu polusezonu u gradu Tuzla i rastanak sa sportskim direktorom Samirom Muratovićem.

– Skoro cela liga je propala. Grad Tuzla najviše. Na rezultate je uticao odlazak jednog broja igrača, a zatim je prelazni rok bio loše riješen. Ovo su uzroci. Muratović ima adresu u Grazu. Rastanak se dogodio uglavnom iz privatnih razloga. Ima porodicu u Austriji, morao je da odluči. Morao bi biti u gradu Tuzla 24 sata dnevno. Odlučio se za svoju porodicu, koja mu je bitnija, rekao je Husić te se osvrnuo i na kadrove u tuzlanskom timu:

– Pauza je, treba da uradimo pravu stvar u prelaznom roku. Sigurno se Tuzla City neće boriti za opstanak, vidjet ćemo šta može kroz Kup. Iako smo dobili teškog rivala u osmini finala (Široki Brijeg op.a.). Možda će ova sezona biti neuspješna, ali mi se spremamo da idemo dalje, ne ide sve u životu kako planiramo, rekao je Husić.

Jedna od tema bio je i ostanak Ivayla Peteva, o čemu će se pitati i Azmir Husić jer je on jedan od članova Izvršnog odbora, ali izgleda da ga to baš i ne zanima.

PROČITAJ:   Nedović je ispred Albe govorio o očekivanjima i ulozi lidera u timu

– Ne znam ništa o tome. Kao član Izvršnog odbora, pitam se šta se pitate. Biće kako hoće i to je to, a znamo ko su, počeo je Husić i dodao:

– Nije sve u Petevu. Mora da je dobar stručnjak. Moramo realno vidjeti kakav je naš kvalitet i gdje nam je mjesto. Možda možemo malo poboljšati ambijent. Mogao bih nešto zamjeriti treneru ako je izostavio četiri ili pet igrača, ako ih nije pozvao. Onda bih se mogao obrušiti na Alijansu i Peteva. Šta je mogao bolje u ovom trenutku?, upitao je retorički prvi čovjek Grada Tuzla.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima