back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Federer o treniranju: Evo što je rekao legendarni tenisač

Jedan od najboljih tenisera svih vremena, Roger Federer, u septembru se oprostio od aktivnog tenisa.

Nekoliko mjeseci kasnije, Federer je rekao da uživa u životu van teniskog terena i da mu je odlazak u penziju skinuo veliki teret sa leđa.

– Mislim da toga nisam baš bio svjestan, ali tek kada se odmaknete shvatite kako sav taj pritisak odjednom prestaje. Osećate se nekako lakše, osećate olakšanje što posle 25 godina takmičenja možete početi da živite normalan životrekao je Federer.

Sjajni teniser je govorio i o trenerskom poslu.

– Ja sam proizvod švajcarskog tenisa, našeg saveza. Uvek ću biti deo toga, zato mi je teško da imam svoju akademiju. Smatram da bi to išlo direktno protiv federacije koja mi je veoma bliska. Uz program Next Gen i Uniqlo, radit ću više na tom mentorskom planu kao i sa djecom. Što se treninga tiče… Nikad ne reci nikad. Stefan Edberg je govorio da nikada neće trenirati nikoga, dok ne dobije moj poziv. Pozvao sam ga na trening, a on mi je rekao ‘dobro, hajde da radimo bar godinu dana’. Sad su mi djeca u školi, ne vidim sebe u tome trenutno. Ali ako dođe talentirani junior i treba mu moj savjet i podršku, rado ću to učinitiFederer je jasan

www.sportskacentrala.com

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima