Danko Dangubić: raduje me ponovni nastup na takmičenju „Skok u Kazan“u Konjicu

0
384

Konjičanin Danko Dangubić iza sebe ima uspješno šesnaestogodišnje iskustvo takmičenja u ekstremnim skokovima u vodu u našoj zemlji i regionu. Ni sam ne zna koliko je nagrada osvojio na takmičenjima, koja su za njega predstavljala ne samo priliku da pokaže svoju vještinu izvođenja skoka „lasta“, već i upoznavanje i druženje sa hrabrim skakačima, što mu ostaje kao trajna uspomena.

Proteklog vikenda Danko je nastupio na takmičenju u Užicu, Srbija, gdje je osvojio treće mjesto, a potvrdio nam je da će nastupiti i na takmičenju u ekstremnim skokovima u Neretvu „Skok u Kazan“, koje će biti održano u Konjicu 30.jula, kao i dan kasnije na skokovima sa Starog mosta u Mostaru, te na još nekoliko takmičenja i revijalnih nastupa.

danko dangubić: raduje me ponovni nastup na takmičenju „skok u kazan“u konjicu
Danko Dangubić: raduje me ponovni nastup na takmičenju „Skok u Kazan“u Konjicu

Danko nam je kazao da je „Skok u Kazan“ njegovo prvo i najljepše takmičenje, i da mu je drago da će, nakon nekoliko godina pauze, biti ponovo organizovano u našem gradu.

„Drago mi je, ne samo što je to takmičenje u Konjicu, već što je ovo takmičenje nekada bilo rasadnik mladih konjičkih, skakačkih nada i potrebno nam je nešto što će motivisati mlade da nastave tradiciju, koja dugo godina u Konjicu postoji. Nadam se da će Konjičani u velikom broju doći da bodre skakače, jer se takmičenje nije održalo šest godina“ – izjavio je Danko za radiokonjic.ba.  

Danko je izjavio da su mu očekivanja skromna, s obzirom da se posljednjih godina posvetio porodici.

„Posljednji put sam skočio u Kazan kada se snimao spot za pjesmu „Zagrli ovaj grad“, a prije toga one godine kada je održano takmičenje. Meni skok u Kazan nikada nije bio problem, jer visina sa mjesta odakle se skače nije opasna, opasan je upad u vodu“ – rekao je Danko, navodeći da bi narednih dana trebalo da proba skok u Neretvu.  

PROČITAJ:   Glumci iz Konjica na 50. Teatarskom festivalu u Bugojnu

Danko Dangubić će predstojećeg vikenda biti učesnik na takmičenju u skokovima u Gacku u svojstvu revijalnog izvođača i eventualno sudije, revijalni nastup sa još nekoliko kolega ga očekuje i u Rijeci, a kada je riječ o takmičarskom dijelu nastupiće u Bugojnu, u Sarajevu, u Jajcu, te na takmičenjima u Sloveniji, Kanal na Soči, Novo Mesto.

danko dangubić: raduje me ponovni nastup na takmičenju „skok u kazan“u konjicu
Danko Dangubić: raduje me ponovni nastup na takmičenju „Skok u Kazan“u Konjicu

radiokonjic.ba

21.07.2022.