back to top

Drugi upravo čitaju

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

Hor “Sejfullah” Konjic predstavljaće BiH na Internacionalnom festivalu u Alžiru

Muški hor “Sejfullah” Konjic nastupit će na 10. Internacionnalnom sufijskom „SAMAA“ Festivalu, koji će se održati od 26. do 30. marta 2024. godine u gradu Laghouatu.

Benjamin Mušinović, PR hora, izjavio je da im je velika čast nastupati na ovom festivalu.

 „Posebno smo počašćeni pozivom i mogućnošću da predstavimo našu domovinu Bosnu i Hercegovinu na 10. Internacionnalnom Sufijskom „SAMAA“ Festivalu – INTRENATIONAL  CULTURAL FESTIVAL FOR SUFI CHANTING „SAMAA“ LAGHOUAT-ALGERIA, u Alžiru, u drevnom gradu Laghouatu. Ovogodišnji repertoar će se održati pod sloganom “Melodije otpora“ i ova deseta sezona je u znaku zajedničke dove, molitve, vapaja svakog razumnog čovjeka i umjetnika za prestankom krvoprolića nad nedužnim palestinskim narodom u Gazi“ – izjavio je Mušinović, navodeći da će festival odati dužno poštovanje prema čuvenom sufijskom učitelju, šejhu Sidi Ahmedu Ben Al Hormu, povodom stotinu godina od njegove smrti.

„Očekuju nas posve nova iskustva od dosadašnjih, i to sa osamnaest zemalja-učesnica koje stižu u Laghouat sa tri kontinenta, među kojima su pored horova, ansambala, vokalista, učača, instrumentalista i iznimno cijenjeni predavači, profesori, kustosi, istraživači i autori recentnih djela i izložbi, fokusiranih na već pomenutu temu i moto Festivala. Ovaj Međunarodni interkulturalni susret, u mjesecu ramazanu, od 26. do 30. marta 2024. godine, omogućilo je resorno državno ministarstvo, odnosno pokrovitelj, alžirska ministrica za kulturu i umjetnost, dr. Soraya Moulodji“ – rekao je Benjamin Mušinović.

radiokonjic.ba

18.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima