back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Operativna akcija „Index“ – lišeno slobode šest osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su (18. 3. 2024. godine) u operativnoj akciji „Index“ pretresli poslovne i stambene objekte i pokretne stvari na 13 lokacija i slobode lišili šest osoba.

Osobe lišene slobode sprovedene su u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih. O njihovom daljem statusu u zakonskom roku odlučit će postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

U pretresima koji su realizirani na području Sarajeva, Zenice, Goražda, Travnika i Konjica otkrivena je i privremeno oduzeta veća količina dokumentacije, fakultetske diplome, dosijei studenata, dokumentacija koja se odnosi na finansijsko poslovanje pravnih osoba, pečati, 24.000 eura i 20.000 konvertibilnih maraka, računari i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Kao što smo ranije istakli, ovom operativnom akcijom obuhvaćeno je više fizičkih i pravnih osoba, a istražne aktivnosti odnose se na procesuiranje nezakonitosti sa kojima se dovode u vezu privatne visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini.

Pretresi su realizirani po nalogu Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa policijskim službenicima Federalne uprave policije, ministarstvima unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona, Bosansko-podrinjskog kantona, Srednjobosanskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

radiokonjic.ba/SIPA BiH

18.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima