10.4 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjic: Večeras održan koncert“World colors”

Koncert “World colors” održali su flautistikinja Lelya Bayramoğullari iz Turske i pijanista Ivan Perković iz Sarajeva

Večeras je u okviru manifestacije “Konjičko kulturno ljeto” a u organizaciji NU Konjic, u Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta Konjic održan koncert “World colors” flautistikinje Lelye Bayramoğullari iz Turske i Ivana Perkovića pijaniste iz Sarajeva.

Umjetnicu su zajedno izveli kompozicije autora iz Njemačke, Amerike, Turske, Rusije, Brazila, Mađarske i Austrije.

konjic: večeras održan koncert“world colors”
Konjic: Večeras održan koncert“World colors”

Lelya Bayramoğullari nastupila je na brojnim koncertima u Evropi a godinama je i prva flauta Državnog orkestra u Antaliji. Od 2020. godine gostuje u BiH, a večeras je prvi put kompozicije izvela u Konjicu, a za radiokonjic.ba je izjavila:

“Prvi put mi je u Konjicu i čast mi je što sam učestvovala u Konjičkom kulturnom ljetu, i što je u okviru istog stavljena na program flauta. Večeras mi je bilo lijepo, publika je uhvatila moju energiju a ja njihovu i mislim da je to najljepši dio koncerta kada su oni mogli da osjete mene, a ja njih kroz izvođene kompozicije. Ja sam umjetnica koja stalno putuje i predstavlja svoju državu, a nadam se da ću opet imati priliku biti u Konjicu”.

Izjava Lelye Bayramoğullari

Ivan Perković kao pijanista osvojio je brojne nagade na takmičenjima u Sarajevu, Beogradu, Mariji Bistrici i drugim mjestima. Iza sebe ima na desetine nastupa u BiH ali i inostranstvu. Kako je kazao za radiokonjic.ba ljubav prema klaviru gaji još od malih nogu, kada je počeo da isti i svira. Njegov prvi nastup u Konjicu ostavio je lijepe utiske na njega.

“Zadovoljstvo  mi je bilo svirati pred konjičkom publikom, posebno sa gošćom iz Turske. Publika je davala snažnu podršku aplauzima tokom svim naših izvedbi i to uvijek znači umjetniku pa tako i meni. Tokom studija sam imao priliku  nastupati u susjednim zemljama, a u narednom periodu planiram održati solističke koncerte u dijelu Evrope. Moja ljubav prema klaviru će rasti u budućnosti još više, a počela je mogu reći vrlo rano, dok sam dijete bio” izjavio je za radiokonjic.ba pijanista Ivan Perković.

Prisutni su uživali u včerašnjem koncertu “World colors” koji je održan uz parterstvo Institituta Yunus Emre Mostar.

konjic: večeras održan koncert“world colors”
Konjic: Večeras održan koncert“World colors”

radiokonjic.ba

[email protected]

09.08.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima