back to top
18.3 C
Konjic
19 Maja, 2024

U toku radovi na rekonstrukciji ulice Željeznička

Firma GPI d.o.o. potpisala je ugovor sa Gradskom upravom Konjic o izvođenju radova na rekonstrukciji, sanaciji i asfaltiranju gradskih i prigradskih cesta, kao i lokalnih puteva. Radovi su počeli jučer, a izvodit će se narednih 60 dana u ulicama Željeznička i Pave Anđelića.

Trenutno se radovi izvode u ulici Željeznička, kazao je Faruk Jazvin, iz firme GPI d.o.o. Konjic.

„Počinjemo sa platoa Željezničke stanice gdje se vrši sanacija kompletne saobraćajnice, ivičnjaka i trotoara. Trenutno počinjemo sa spojem prema dijelu od Elektroprivrede i krećemo se lagano prema platou Šumarstva, tako da je to dio na kojem ćemo trenutno raditi kako ne bismo napravili veliki kolaps u saobraćaju. Saobraćaj još uvijek nije blokiran i odvija se uz određene promjene. Radovi su počeli jučer, kiša nam je smetala već prvi dan, ali se nadamo da će nas vrijeme u nastavku poslužiti i da ćemo završiti radove u roku od 60 dana ili ranije.“- kazao je Jazvin.

u toku radovi na rekonstrukciji ulice željeznička
Faruk Jazvin, GPI d.o.o. Konjic.

Razgovarali smo i sa sugrađanima o tome koliko je značajno izvođenje ovakvih radova, kao i da li smatraju da su ulice Grada Konjica dovoljno sređene i obnovljene.

„Bolje da se uradi, nego da ulice ostanu ovakve. Asfalt je ispucao, kesten je digao asfalt žilama, radovi su u toku i nadamo se da će se uspješno završiti“– istaknuo je jedan od sugrađana.

„Značajno je puno, važno je da se ulice srede, da nema rupa i da su ivičnjaci sređeni, da su ulice lijepe. Ulica koja se sad uređuje bila je u lošem stanju, bilo je puno rupa, mislim da bi bilo značajno da se urade oštri ivičnjaci kako se auta ne bi mogla parkirati na trotoare. U Konjicu ima lijepih, sređenih ulica, a ima i onih koje su katastrofa, na primjer, ulica od Orašja prema Bijeloj je najlošija ulica u BiH. Ima najviše rupa, ležećih policajaca, šahtova, čuo sam da je planirano uređenje i te ulice, što bi bilo od velikog značaja“- naveo je još jedan od sugrađana.

Radovi se izvode u periodu od 07:30 do 16:00 sati.

 radiokonjic.ba

25.04.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima