back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Konjičke košarkašice večeras igraju derbi protiv ekipe iz Zenice

Ženski košarkaški klub Konjic večeras igra utakmicu za prvo mjesto u Play off-u što je veliki korak za povratak u Premijer ligu BiH. Konjičke košarkašice u okviru A1 Lige do sada su imale jedan poraz, druge su na tabeli sa ostvarenih 19 bodova. Košarkašice su spremne za utakmicu, kazao je za radiokonjic.ba trener ŽKK Konjic, Neven Pejković.

“Možemo reći da večeras igramo derbi, borba za prvo mjesto protiv ekipe OKK Zenica. U dosadašnjim odigranim utakmicama ekipa iz Zenice ima dva poraza, naša ekipa jedan poraz. Bit će ovo zanimljiv susret borbe za prvo mjesto, a prednost nam je domaći teren. Naša ekipa je spremna, za vikend smo imali utakmicu u Tuzli u zaostaloj utakmici iz 8. kola, gdje smo ostvarili pobjedu sa dva poena razlike. Naravno, očekivanja su kao i uvijek pobjeda, izboriti prvo mjesto u Play off- u i nadamo se povratku u Premijer ligu.”- kazao je Pejković dodajući da je zadovoljan dosadašnjim ostvarenim rezultatima.

konjičke košarkašice večeras igraju derbi protiv ekipe iz zenice
Trener ŽKK Konjic, Neven Pejković

“Sve utakmice odigrane su po dogovoru kako smo se i dogovarali na treningu, kao i u razgovorima pred utakmicu u svlačionici. Sve je ispoštovano, što i razultat govori. Za razliku od utakmice u Tuzli, gdje smo imali na raspolaganju 8 igračica, sada ćemo imati na raspolaganju jači roster nego što smo imali za vikend.”- naveo je Pejković.

Članice ŽKK Konjic prošle godine su igrale protiv ekipe iz Zenice u polufinalu Play off-a. Utakmice u Ligi dodatno su iskustvo za sve igračice.

“Jedan dio ekipe ima iskustvo u Premijer ligi kad smo igrali prije tri-četiri sezone, tad su one bile male djevojčice. Neke članice već igraju i ove godine tako da imaju iskustva, ako se bude ponovo igralo u Premijer ligi, to je jedno iskustvo više za njih.”– istaknuo je Pejković pozivajući sve sugrađane da podrže mlade košarkašice.

konjičke košarkašice večeras igraju derbi protiv ekipe iz zenice
Članice ŽKK Konjic.

“Pozivam sve naše sugrađane i sugrađanke da dođu i podrže ove naše mlade nade, to su sve djevojčice iz našeg grada, da budu podrška sa tribina i naš 6 igrač.”- naveo je Pejković.

Utakmica se igra u Sportskoj dvorani Konjic sa početkom u 19:15 minuta, cijena ulaznice iznosi 2 KM.

radiokonjic.ba

21.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima