back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

NIKOLINA DŽEBO: Dat ćemo sve od sebe da ponovno obradujemo naciju

Ženski meni Košarka Reprezentativac Bosne i Hercegovine Goran Lojo poslao je pozivnice igračima na koje računa na pripremama za Svjetsko prvenstvo u Australiji.

Zmajevi će se okupiti 5. avgusta i pripremati se za turnir u Sidneju koji je na programu od 22. septembra do 1. oktobra.

– Na listi su standardni igrači koji su prošlog ljeta na Evropskom prvenstvu ostvarili istorijski uspjeh i vjerovatno će biti okosnica SP tima. Drago mi je da ima nekoliko naših mladih talentiranih igrača koji su budućnost Bosne i Hercegovine. Košarka i nadam se da će pripreme početi i završiti na najbolji mogući način. Na mladima je da se trude, rade i nametnu se treneru, kaže Nikolina Džebo i dodaje:

– Zaista govorimo o mladim igračima koji imaju potencijal. Igrala sam protiv njih, Azra Nikšić je i moja saigračica, a budućnost je sigurno pred njima, istakla je.

NAPOMENA:Ukoliko drugi medij želi da preuzme dio autorskog teksta, dužan je navesti izvor“Dnevne novine Mostar”i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ukoliko bilo koji drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, može to učiniti 24 sata od njegovog objavljivanja, uz dozvolu redakcije portala Dnevnog lista, te je dužan objaviti link pod kojim je naš tekst objavljen.

Nedostajaće Marica Gajić, koja očekuje prinovu, a veću minutažu u njenom odsustvu kao alternativu dobio je Džebo.

– To je hendikep za sve nas jer svi znamo kakva je ona igračica, ali tu smo i ja i ostali saigrači, pa ćemo se potruditi da sve to nadoknadimo i vjerujem da možemo to ostvariti. Kad god Marice nema, od nje prije svake utakmice, a i poslije, dobijem poruku podrške da sam je zamijenila na adekvatan način, kaže Nikolina, još jednom potvrđujući odličnu atmosferu koja vlada među našim djevojkama.

– Atmosfera kod nas nikada nije bila upitna, na zavidnom je nivou i mislim da nam na tome mogu pozavidjeti sve reprezentacije, kaže Džebo.

Reprezentacija BiH je u grupi A sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država.

– Belgija nam je postala poznata jer smo s njima odigrali prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu, a potom i u kvalifikacionoj grupi za sledeće Evropsko prvenstvo. Znamo ih i spremni smo za njih. Ostali timovi svakako vrijede jer ne bi bili tu gdje jesu. Apsolutni favorit je selekcija SAD, a mi ćemo se naravno potruditi da ponovo obradujemo naciju, najavila je Nikolina.

Prije toga, ekipu pod vodstvom trenera Gorana Loje očekuju zahtjevne pripreme.

– Čekaju nas duge pripreme, pakleno leto, imaćemo dosta prijateljskih utakmica da pokušamo da se što bolje snađemo, mada mislim da se svi bolje poznajemo. Najvažnije je da će nam se JJ pridružiti u Sydneyu, a na nama je da ove pripreme prođemo u dobroj atmosferi, zaključila je Nikolina Džebo.

Klubska sezona

Džebo je posljednju klupsku sezonu završio kao prvak sarajevskim Play Offom.

– Klupska sezona je bila fenomenalna. Sa tri pojačanja koja smo doveli uspjeli smo ponovo osvojiti titulu prvaka BiH, na što sam ponosan zajedno sa saigračima i stručnim štabom. Što se tiče naredne sezone, još ništa nemam u planu, znam da sam dobrodošao u plej of, ali videćemo kakva će biti situacija na Svetskom prvenstvu, pa ću onda odlučiti koji će biti najbolja opcija za mene, rekla je Nikolina.

NIKOLINA DŽEBO: Daćemo sve od sebe da ponovo usrećimo naciju

Lojina lista

Na listi selektora Gorana Loje nalaze se sljedeće Košarkašice: Milica Deura, Jonquel Jones, Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Džebo, Nikolina Knežević (d. Babić), Miljana Džombeta, Matea Tavić, Hanna Halilović, Dragana Domuzin, Sara Heljić, Jovana Marković, Anđela Gligić, Ajla Selimović, Almedina Ahmić , Ajla Ikanović, Azra Nikšić.

Napisao: Ersan Bijedić

desk@dnevni-list.ba

The post NIKOLINA DŽEBO: Dat ćemo sve od sebe da ponovo usrećimo naciju appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]