NU Konjic ogranizuje manifestaciju „Dani knjige – Konjic 2023“

0

Manifestacija “Dani knjige – Konjic 2023” počinje 10. a traje tokom cijelom mjeseca oktobra

Narodni univerzitet Konjic ogranizuje manifestaciju „Dani knjige – Konjic 2023“. Repertoar programa je sljedeći:

10. oktobra u 19:00h u Bosanskoj sobi NU Konjic bit će upriličena promocija romana „Anadolovo pismo“ autora Zlatka Topčića. Promotori će biti Amina Šiljak Jasenković i Zlatko Topčić, a moderator će biti Memnuna Džajić.

19. oktobra u 18:30h  u Bosanskoj sobi NU Konjic održat će se promocija knjige „Srčana vena“ autorice Sabine Hodžić Mehmedović. Promotor će biti Esad Bajić.

24. oktobra u 18:30h  u Bosanskoj soba NU Konjic bit će upriličena promocija knjige „Pod prstenom na dvoru djevojaka“ autora Nusreta Omerike. Promotori će biti Džemal Juklo i Amela Kozić, a moderator Meadin Mrnđić. 

31. oktobra u 19:00h u Bosanskoj sobi NU Konjic očekuje vas promocija knjige „Od revolucije do egzila“ autorice Dijane Hadžizukić. Promotorice će biti Lejla Žujo Marić i Fatima Trbonja.

07. novembra u 19:00h u Bosanskoj sobi NU Konjic bit će upriličena promocija knjige „MM sijećanja“ autora Sinana Radmanovića. Promotori će biti Seid Smajkić, Salih Čolaković i Sead Maslo.

15. novembra u 19:00h Zanat – Rukotvorine/Muzej drvorezbarstva održat će se promocija edicije UG video arhiv „Biblioteka Hamdija Kreševljaković“. Promotori će biti Nihad i Sead Kreševljaković.

Tokom manifestacije „Dani knjige – Konjic 2023“ upoznajte lik i djelo velikana, konjičanina Hamdije Mulića.

Oktobar – Mjesec knjige donosi vam gratis upis u dječije odjeljenje Gradske biblioteke NU Konjic.

Bit će održan i program za djecu, druženje sa prevoditeljicom i spisateljicom Senkom Bešlić.

nu konjic ogranizuje manifestaciju „dani knjige - konjic 2023“
NU Konjic ogranizuje manifestaciju „Dani knjige - Konjic 2023“

radiokonjic.ba

09.10.2023

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267