back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Završena Premijer liga u mušičarenju BiH

U Premijer ligi u mušičarenju BiH učestvovala su 22 učesnika, a ovogodišnji šampion u Flay Fishingu 2023 je Jovo Dević iz Gradiške

Jučer je završena Premijer liga u mušičarenju BiH. Posljednje kolo u mušičarenju održano je na Neretvi u Glavatičevu, a učestvovala su 22 člana sportsko ribolovnih ogranizacija. Organizator Premijer lige je bio sportsko ribolovni savez BiH, a domaćin je bila Organizacija sportskih ribolovaca Konjic. Članovi OSR Konjic Goran Vajzović i Moro Enid učesvovali su u ovogodišnjoj Premijer ligi u mušičarenju BiH.

završena premijer liga u mušičarenju bih
Završena Premijer liga u mušičarenju BiH

“Nakon nekoliko odgađanja, održano je posljednje kolo Premijer lige u mušičarenju BiH, u kojem su učestvovala 22 učesnika odnosno člana raznih ogranizacija sportskih ribolovaca. Posljednje kolo je bilo neizvjesno do samog kraja, ali takmičenje je prošlo u najboljem redu, poslužilo nas je i vrijeme, a ono što je najvažnije je da su svi zadovoljni. Član OSR Konjic Goran Vajzović učestvovao je u Premijer ligi od samog početka, i proglašen je jednim od juniora u mušičarenju. Osim Vajzovića, učestvovao je i naš mladi član Enid Moro” kazao je za radiokonjic.ba u ime domaćina predsjednik Skupštine OSR Konjic Hrabren Kapić.

Ovogodišnji šampion u Flay Fishingu 2023 je Jovo Dević iz Gradiške. Drugo mjesto osvojio je Elvin Alijanović iz Bosanske Krupe, treće mjesto Mile Kerkez iz Laktaša, četvrto Kadić Elvis iz Bosanske Krupe, te peto mjesto Iremić Saša iz Banja Luke. Pet prvoplasiranih, kao članovi reprezentacije BiH će učestvovati na međunarodnom takmičenju u mušičarenju, potvrdio je za radiokonjic.ba selektor BiH u mušičarenju  Aleksandar Đukić.

završena premijer liga u mušičarenju bih
Selektor BiH u mušičarenju  Aleksandar Đukić.

“Na kraju svake sezone, zadnjih deset iz premijer lige ispada, a najboljih pet iz oba entiteta ulazi u Premijer ligu, tako da se liga obnavlja sa novim i starim  članovima, kako bi se njen kontinuitet održao. Pecanje je bilo teško, jer Neretva nije rijeka jednostavna za pecanje. Mnogo je faktora odlučivalo od samog žrijebanja, izbora mjesta do onog za šta su se članovi odlučili. Takmičenje se održavalo u dužini od 2km, u dva sektora. Svaki takmičar je imao oko 100 metara prostora za svoje pecanje, što je sasvim bilo dovoljno. U jednom od sektora, bilo je pristuno više vrsta riba kao što su potočna i mekousna pastrmka i lipljan” izjavio je selektor BiH u mušičarenju.

Pobjedniku ovogodišnje Premijer lige u mušičarenju BiH, Jovi Deviću ovo je sedma titula prvaka BiH u mušičarenju. Kako je poručio za radiokonjic.ba, razmišlja da li će da nastaviti da učestvuje u ovom takmičenju.

“I nakon sedme titule, uzbuđen sam. Prilikom pecanje ribe, zbog vodostaja Neretve, imali smo problema, ali smo se našli u svakom slučaju. Ovo je reprezentativno takmičenje mušičara u BiH u kojem se takmiče vrhunski znalci u mušičarenju, a u izboru za pobjednika odlučivale su male nijanse. Bez ulaganja u opremu, mušice na koje mi lovimo, i unaprijeđenju tehnika sa kojima radimo, ne može se ni očekivati neki rezultat. Moja je odluka bila da završim karijeru u ovom takmičenju, ali na nagovor prijatelja da ne odustajem, razmišljam još o tome. Ako se predomislim da ostanem, onda ću se prijaviti na Evropsko ili Svijetsko takmičenje, a ima naznaka da bi se Evropsko prvenstvo u mušičarenjo naredne godine moglo održati u BiH” poručio je.

završena premijer liga u mušičarenju bih
Ovogodišnji šampion u Flay Fishingu 2023. Jovo Dević

U posljednjem kolu Premijer lige u mušičarenju BiH, lovilo se po pravilniku Fly fishing takmičenja iz 2018. godine.

jasmina@radiokonjic.ba

09.10.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima