7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Održana komemoracija za prim.dr. Senadina Alića

Danas je u sali Gradskog vijeća Konjic održana komemoracija povodom smrti primarijusa doktora Senadina Alića, specijaliste hirurga, koji je umro u 66. godini života. Komemoraciji su prisustvovali porodica, radne kolege, prijatelji, predstavnici gradske vlasti i građani.

Prim.dr. Sulejman Mulić u svom emotivnom govoru kazao da će odlaskom primarijusa dr. Senadina Alića, ostati velika praznina u konjičkoj bolnici i gradu Konjicu, a da će on će ostati u sjećanjima svojih kolega po svojoj dobroj naravi i humanosti.

“Konjičko zdravstvo je ostalo bez jednog važnog stuba, bez sjajnog čovjeka, hirurga Senadina Alića. Radio je marljivo i neumorno, i bio je tih, miran, samozatajan i uporan. Svi u kolektivu su voljeli njegovu jednostavnost, iskrenost i blagost. Dr. Senadin bio je dobar čovjek, čija su dobrota i čestitost, vremenom postajali snažniji. Sa puno uvažavanja odnosio se prema svojim direktorima, krajnje korektan i susretljiv bio je prema kolegama te je imao razumjevanja za sve svoje saradnike i njihove potrebe. Jednostavno, bio je dobar čovjek čija su se dobrota i kvalitet jasno odražavali u svemu što je radio” izjavio je prim.dr. Sulejman Mulić.

održana komemoracija za prim.dr. senadina alića
prim.dr. Sulejman Mulić

Direktor Opće bolnice Konjic, dr.Dženan Lepara kazao je da je zahvaljujući prim.dr. Senadinu Aliću stekao znanje koje će nastaviti primjenjivati i u budućnosti, te da će građani Konjica osjetiti njegov nedostatak.

“Prim.dr. Senadin Alić nam je prenosio svoje znanje i sa njim sam mnogo radio ali se i privatno družio. Bio je širok čovjek i raja ga je voljela. Ja kad sam počeo raditi, Senadin mi je bio šef na hirurgiji, ali šef koji je meni i mojim kolegama davao podršku ali i ponio težinu posla ako bi došlo do nečega. Mislim da ćemo u budućnosti osjetiti njegov nedostatak, kako mi radne kolege, tako i stanovništvo Konjica” kazao je u svom obraćanju direktor opće bolnice Konjic dr.Dženan Lepara.

održana komemoracija za prim.dr. senadina alića
Direktor Opće bolnice Konjic dr. Dženan Lepara

Primarijus doktor Senadin Alić je bio specijalista hirurg, koji je 2005.g. postavljen za šefa hirurškog odjeljenja konjičke bolnice. Federalno ministarstvo zdravlja 2009. godine dodijelilo mu je naziv primarijus, za izuzetne zasluge i doprinos na zaštiti zdravlja stanovništva. Bio je član Općinskog vijeća Konjic u dva saziva. Dženaza namaz i ukop su obavljeni u petak u haremu Homolje.

održana komemoracija za prim.dr. senadina alića
Održana komemoracija za prim.dr. Senadina Alića

radiokonjic.ba

10.07.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima