6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Poznato kada se Velež vraća na stadion Rođeni

Konačno je postavljena hibridna trava na terenu stadiona FK Velež u Mostaru, a danas su počeli radovi na šivanju trave, prenio je danas Klix.

Ova faza će vjerovatno trajati osam dana, a zatim će teren morati da miruje i održava se 15 dana, nakon čega će se moći koristiti.

Kako piše Klix, njihov današnji reporter, tokom obilaska radova na stadionu Rođeni, zatekao je pravu radnu atmosferu uz mnoštvo radnika i građevinskih mašina, među kojima su i radnici koji su iz Holandije stigli sa dvije mašine za šivanje zelene površine.

Iako je hibridna trava na terenu danas počela da se šiva sa dve mašine, proces nije jednostavan. Naime, na terenu za sat vremena jedna mašina može da zašije samo 20 metara njive, pa je planirano da se intenzivni radovi završe u roku od osam dana, a potom će radnici iz Holandije obaviti i prvu košnju trave svojim mašine.

Tokom današnjeg dana u Vrapčiće su stigla dva kamiona materijala kojim će se završiti postavljanje zelene površine iza golova, koja je prethodno morala biti betonirana kako se teren ne bi zaprljao. Time će biti završeno kompletno postavljanje zelene površine koju će mostarski stadion imati prije ostalih stadiona u Bosni i Hercegovini.

Uprava kluba podsjeća da su svi do sada postavljeni rokovi za završetak rekonstrukcije terena prekoračeni i da je prema prvim rokovima stadion trebao biti spreman za upotrebu 5. avgusta, ali su zadovoljni činjenicom da između ostalih koji su započeli radove na kadama, njihov prvi će biti završen i imati teren po svim UEFA standardima.

Predsjednik FK Velež Senad Husnić kaže za Klix da Velež prema dinamici radova i dalje neće moći na svom terenu ugostiti ekipu Posušja, sa kojom je utakmica bila zakazana za prvi dan desetog mjeseca, kako je planirao, te da će Mostarci ponovo biti domaćini na stadionu GOŠK-a iz Gabele, gdje igra sve domaće utakmice tokom radova.

PROČITAJ:   Stadion Rođeni konačno dobija travnatu podlogu

“Mislili smo da ćemo prvo ugostiti ekipu iz Posušja, ali onda će stadion još biti svjež i ne treba riskirati da igramo protiv Posušja. Dakle, po svemu sudeći, Velež će prvo na svom terenu odigrati derbi sa Zrinjskim iz Mostara”, rekao je Husnić za Klix.ba.

Povratak fudbalera Veleža na njihov stadion će, smatra, i doprinijeti poboljšanju rezultata, jer, kako navodi, nije isto trenirati i igrati na svom terenu i gostovati na terenima drugih klubova. A uz sve to, za Velež će nesumnjivo biti od velikog značaja i povratak njihove publike koju smatraju svojim dvanaestim igračem.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima