back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

RAKITIĆ: Zadovoljan sam otvaranjem sezone

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić postigao je u subotu izjednačenje u remiju 1-1 između njegove Sevilje i Totenhema, rekavši da je zadovoljan početkom nove sezone.

„Ovo je bilo dobro, zaista dobro. Bili smo željni da igramo utakmice jer je samo trening pomalo dosadan. Stoga smo jedva čekali da to završimo i dobili smo protiv spektakularne ekipe”, rekao je 34-godišnji Rakitić u obraćanju medijima nakon meča odigranog u Južnoj Koreji.

Sevilja, koja je prošle sezone završila na četvrtom mestu u španskoj ligi, prošle nedelje je trenirala u toj azijskoj zemlji prvi put u svojoj istoriji.

U gradu Suvonu, pred 50.000 gledalaca, odigrali su pripremni meč protiv londonskog Totenhema, koji je takođe prošle sezone završio na četvrtom mestu engleskog šampionata, a kome je ovo bio drugi pripremni meč.

“Uživali smo u utakmici i ujedno odradili dobar posao, tako da smo veoma zadovoljni početkom ovih priprema”, rekao je Rakitić. Svi fudbaleri Sevilje su dobili priliku da igraju, a na poluvremenu je ušao Rakitić.

„Da, u drugom poluvremenu smo čak i Isus (Navas, 36) i ja, dvojica mladića, pomogli. Važno je da prikupimo zapisnike“, rekao je on.

Rakitić je u 64. minutu šutirao van kaznenog prostora, iz sredine, poslavši loptu u mrežu golmana Totenhema.

„Bilo je dobro, to je nešto što zaista volim da radim. Veoma sam zadovoljan što sam ovako počeo sezonu. Sada su pred nama novi treninzi i mnogo je ugodnije odraditi ih nakon ovakvog gola”, rekao je on.

On je rekao da su veliku želju za pobjedom pokazali i igrači Totenhema, koji su poveli u 50. minuti preko napadača Harija Kejna.

“Bila je to utakmica puna intenziteta, što nije uobičajeno za prvu utakmicu na početku priprema. Zahvaljujem se svim navijačima koji su došli da ga pogledaju – zaključio je Rakitić.

Sevilja će sljedeću pripremnu utakmicu igrati protiv Arsenala 30. jula, a dan kasnije protiv Leicester Cityja. Poslednju probu pred početak šampionata imaće 6. avgusta, kada će se suočiti sa Cadizom, komšijom iz južne pokrajine Andaluzije.

Post RAKITIĆ: Zadovoljan sam otvaranjem sezone pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]