10.4 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

U subotu, 2.jula, 4.Grawe konjički cener

Atletski klub Pace Konjic u subotu organizuje 4. Grawe konjičkog cenera, na kojem će nastupiti oko 500 učesnika. Zvanično otvaranje takmičenja je u 17 sati na platou kod “Mosta ljubavi”, dok će u 18 sati nastupiti najmlađi učesnici, koji su raspoređeni u pet starosnih kategorija u okviru dječije utrke “Sara i mala raja”, rekao je direktor manifestacije Mahir Mujić.

Nakon dječijih utrka i dodjele priznanja za najuspešnije takmičare u dječijim kategorijama, uslijediće glavne utrke, u kojima će nastupiti trkači iz devet država. Učesnici utrke na 10 kilometara i štafete M/Ž će u 19,30 sati startati sa platoa “Mosta ljubavi”, a trčaće čitavom dužinom pored rijeke Neretve, koja će im biti osvježenje, rekao je Mujić.

u subotu, 2.jula, 4.grawe konjički cener
Mahir Mujić

– Trkači ovih utrka će od platoa “Mosta ljubavi” trčati kejom ispod Srednje škole Konjic, kroz tunel, preko mosta Orašje – Donje Polje, Tušćicom do mosta u Bijeloj, gdje će se okrenuti i trčati ponovo Tušćicom, zatim kroz stari dio grada, preko Kamene ćuprije, kejom ispred Srednje škole, nastaviti preko platoa “Mosta ljubavi, ulicom Luka do stadiona i nazad, a cilj je na polaznoj tački, pojasnio je Mujić.

Na dan održavanja cenera, 2.jula će biti izmijenjen režim saobraćaja i pojedine ulice zatvorene za saobraćaj. Biće obustavljen saobraćaj na dijelu regionalnog puta R – 435 na relaciji Stara čaršija, od Kamene ćuprije, ulica  Zuke Džurnhura – Tušćica – Trbića polje, most Bijela u periodu od 19:30 do 20:30 sati i na regionalnom putu R-418b na relaciji Gradski stadion Igman -pravoslavna crkva Donje Selo u Konjicu u periodu od 19:30 do 20.30 sati.

u subotu, 2.jula, 4.grawe konjički cener
U subotu, 2.jula, 4.Grawe konjički cener

Ceremonija proglašenja najuspješnijih učesnika cenera planirana je u 21 sat na platou, a za učesnike su obezbijeđene nagrade.

Prijave za dječiju utrku su na dan utrke u garaži TC Bingo od 12 sati. Paket je 5 KM, a broj učesnika je limitiran za prvih 200 djevojčica i dječaka. Dječija utrka ima humanitarni karakter. Sav novac od dječije utrke je namijenjen udruženju Andalus u humanitarne svrhe, izjavio je direktor 4. Grave konjičkog cenera Mahir Mujić, koji se zahvalio Gradu Konjicu na podršci, kao i Policijskoj upravi Konjic, te velikom broju volontera, koji će biti angažovani iz brojnih konjičkih udruženja.

radiokonjic.ba

30.06.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima