12.5 C
Konjic
27 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Uputa za ostvarivanje prava na novčanu pomoć za nezaposlene osobe

Pravo na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM...

Konjic:Uskoro počinje podjela paketa pomoći stanovništvu

Vlada FBiH je u julu donijela Uredbu o programima...

Gradska izborna komisija Konjic: Neozbiljnost pojedinih članova biračkih odbora

Predsjednik Gradske izborne komisije Konjic Ejub Miljević potvrdio je...

Đoković: Ovo se ne događa često

U srijedu popodne u parku "Ravne 2" u "Dolini...

Crveni križ Konjic bogatiji za instruktora predavača iz prve pomoći

Konjičanka Sarah Ćatić volonterka Crvenog križa Konjic sada je...

U subotu, 2.jula, 4.Grawe konjički cener

Atletski klub Pace Konjic u subotu organizuje 4. Grawe konjičkog cenera, na kojem će nastupiti oko 500 učesnika. Zvanično otvaranje takmičenja je u 17 sati na platou kod “Mosta ljubavi”, dok će u 18 sati nastupiti najmlađi učesnici, koji su raspoređeni u pet starosnih kategorija u okviru dječije utrke “Sara i mala raja”, rekao je direktor manifestacije Mahir Mujić.

Nakon dječijih utrka i dodjele priznanja za najuspešnije takmičare u dječijim kategorijama, uslijediće glavne utrke, u kojima će nastupiti trkači iz devet država. Učesnici utrke na 10 kilometara i štafete M/Ž će u 19,30 sati startati sa platoa “Mosta ljubavi”, a trčaće čitavom dužinom pored rijeke Neretve, koja će im biti osvježenje, rekao je Mujić.

u subotu, 2.jula, 4.grawe konjički cener
Mahir Mujić

– Trkači ovih utrka će od platoa “Mosta ljubavi” trčati kejom ispod Srednje škole Konjic, kroz tunel, preko mosta Orašje – Donje Polje, Tušćicom do mosta u Bijeloj, gdje će se okrenuti i trčati ponovo Tušćicom, zatim kroz stari dio grada, preko Kamene ćuprije, kejom ispred Srednje škole, nastaviti preko platoa “Mosta ljubavi, ulicom Luka do stadiona i nazad, a cilj je na polaznoj tački, pojasnio je Mujić.

Na dan održavanja cenera, 2.jula će biti izmijenjen režim saobraćaja i pojedine ulice zatvorene za saobraćaj. Biće obustavljen saobraćaj na dijelu regionalnog puta R – 435 na relaciji Stara čaršija, od Kamene ćuprije, ulica  Zuke Džurnhura – Tušćica – Trbića polje, most Bijela u periodu od 19:30 do 20:30 sati i na regionalnom putu R-418b na relaciji Gradski stadion Igman -pravoslavna crkva Donje Selo u Konjicu u periodu od 19:30 do 20.30 sati.

u subotu, 2.jula, 4.grawe konjički cener
U subotu, 2.jula, 4.Grawe konjički cener

Ceremonija proglašenja najuspješnijih učesnika cenera planirana je u 21 sat na platou, a za učesnike su obezbijeđene nagrade.

Prijave za dječiju utrku su na dan utrke u garaži TC Bingo od 12 sati. Paket je 5 KM, a broj učesnika je limitiran za prvih 200 djevojčica i dječaka. Dječija utrka ima humanitarni karakter. Sav novac od dječije utrke je namijenjen udruženju Andalus u humanitarne svrhe, izjavio je direktor 4. Grave konjičkog cenera Mahir Mujić, koji se zahvalio Gradu Konjicu na podršci, kao i Policijskoj upravi Konjic, te velikom broju volontera, koji će biti angažovani iz brojnih konjičkih udruženja.

PROČITAJ:   U NEDJELJU BIĆE SPEKTAKL: Novak lagano krenuo, pa slomio miljenika domaće publike!

radiokonjic.ba

30.06.2022.

Možda vas zanima