14.4 C
Konjic
29 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Džan Ždrale spreman za Svjetsko prvenstvo u Italiji

Džan Ždrale, član Kluba borilačkih sportova Balkan Konjic krajem...

GSS Prenj dobio donaciju vrijednu 20.000KM

Ministru finansija i komandantu Štaba civilne zaštite HNK Adnanu...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Vlada HNK i sindikati: puno razumijevanje, dijalog i podrška

Na osnovu kontinuiranoga dijaloga koji Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u...

U konjičkim obdaništima 150  djece

Cijene za cjelodnevni boravak od 180 do 210 KM U...

JKP Standard Konjic dobilo donaciju vrijednosti oko 500.000KM

Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća Nastavljena je Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća...

U subotu obustava saobraćaja u Konjicu

Atletski klub „Pace“ iz Konjica i ove godine organizuje „Konjički noćni cener“, utrku koja će prvog vikenda u julu, tačnije u subotu, biti održana u našem gradu. Zbog održavanja iste, pojedine saobraćajnice u samoj jezgri grada će biti zatvorene za saobraćaj vozila. Rukovodilac operativnog centra PU Konjic Ismail Kadić govorio je za radiokonjic.ba o tome.

 „Saobraćaj će biti obustavljen u subotu 02. jula u periodu od 19:30  do 20:30 sati na relaciji Stara čaršija (od stare ćuprije)- Zuke Džumhura – Tuščica- Trbića polje (most Bijela) i na relaciji Gradski stadion Igman- pravoslavna crkva Donje Selo u istom vremenskom periodu“, kazao je Kadić.

Na dan obustave saobraćaja na ovim dionicama, Policijska uprava Konjic će vršiti kontrolu navedenog režima saobraćaja.

„PU Konjic će pored redara koje je organizator obavezan da angažuje, na pojedinim dionicama na onim raskrsnicama i ključnim tačkama postaviti policijske patrole koje će obustaviti saobraćaj u navedenom periodu“ dodao je Kadić.

Prisjećajući se proteklih godina, Kadić ističe kako nema sumnje da će se stvoriti i ove godine određene kolone vozila pogotovo glavna raskrsnica iz područja Boračkog jezera, ali da su tu službenici Policijeske uprave Konjic koji su zaduženi uz redara da vrše kontrolu navedenog režima , te uputio apel  učesnicima u saobraćaja, da ukoliko ne bude  službenika na cesti, da se poštuju redari koji će biti akreditirani od strane organizatora utrke.

“Stvore se određene kolone, kada se u saobraćaj pusti ova glavna raskrsnica koja se sigurno nagomila iz pravca Boračkog jezera, u raskrsnicu uđe policijski službenik i reguliše to, da se ne bi stvarali ti čepovi na semaforu i kroz ulicu Maršala Tita“.

Svi učesnici u saobraćaju koji se nađu na ovim dionicma u subotu 02.07.2022. u periodu od 19:30 do 20:30  se mole za strpljenje i oprez, poručio je Rukovodilac operativnog centra PU Konjic Ismail Kadić.

PROČITAJ:   Vlada HNK-a: Svim osnovcima besplatni udžbenici

radiokonjic.ba

29.06.2022.

Možda vas zanima