3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

HNK: Javni poziv za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima

Ministarstvo privrede Hercegovačko-neretvanskog kantona objavilo je Javni poziv za...

Ubistvo policijskog inspektora: Iz čijeg je pištolja je pucano u Bašića?

Aleksandar Miljatović (34), koji se tereti za likvidaciju načelnika prijedorske kriminalističke policije Radenka Bašića, priveden je jučer u Tužilaštvo BiH radi provođenja potrebnih procesnih radnji u ovom predmetu. Prema riječima Oslobođenja, Miljatović je došao u Tužilaštvo radi utvrđivanja dokaza, odnosno predmeta koji su mu oduzeti tokom istrage.

Ekspertiza i intervju

– Među dokazima koji su pristigli u Tužilaštvo BiH u okviru istrage o ubistvu Bašića, nalazi se i pištolj za koji tužilac tvrdi da je upotrijebljen prilikom zločina. Ovo oružje oduzeto je od mladića koji je Miljatovićev radni kolega, saznajemo od izvora bliskog Tužilaštvu. Miljatović, dodaje naš izvor, tvrdi da u ubistvu nije upotrijebljen pištolj i da je riječ o oružju druge osobe.

– Njegova odbrana će tražiti da se predmetni pištolj, kao i oduzeti predmeti, upute na vještačenje, kaže naš izvor i dodaje da su Miljatović i postupajući tužilac obavili neformalni razgovor sa Miljatovićem.

Prema nezvaničnim informacijama, Miljatovićev kum Igor Repajić, koji se tereti za pomaganje u zločinu, danas će biti pozvan u Tužilaštvo BiH da svjedoči o oduzetim predmetima tokom istrage. Inače, istragu u ovom slučaju pokrenulo je Republičko tužilaštvo, a nedavno je predmet ustupljen Tužilaštvu BiH. Bašić je ubijen 21. marta ove godine u prijedorskom naselju Pećani, a kao neposredni izvršilac krivičnog djela osumnjičen je Miljatović, koji je u istrazi priznao da je to učinio po nalogu narkodilera Dalibora Railića zvanog Dugi. .

Hapšenje inspektora

Nakon zločina, Miljatović je pozvao Repajića da dođe po njega u Prijedor i zaveže mu auto. U okviru ove istrage nedavno je uhapšen i priveden policijski inspektor Dejan Jurišić, koji je znao da se sprema načelnikova likvidacija, ali o tome nije obavijestio nikoga nadležnog.

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima