back to top
11.5 C
Konjic
24 Aprila, 2024

Bura u Partizanu ne prestaje: Oglasio se Upravni odbor JSD

Situacija u Partizanu oko izbora predsednika JSD nije završena.

U prostorijama teniskog kluba, registrovanog u Agenciji za privredne registre u tom mestu, za novog predsednika izabran je Ostoja Milojević, ali se sada oglasio i Upravni odbor JSD “Partizan”.

Saopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

Upravni odbor JSD „Partizan“ održao je danas sednicu na kojoj je utvrđeno da je rad sednice Skupštine društva namerno ometao deo delegata predvođenih Osta Mijailovićem, u vreme kada ta grupa nije bila dozvoljeno da prisustvuje sastanku sa nevažećim ovlašćenjima.

Sjednici Skupštine na početku je prisustvovalo 17 predstavnika klubova koji prema Statutu imaju ukupno 68 glasova, a postojao je i kvorum za rad i odlučivanje. Tada je Ostoja Mijailović, vidjevši da nema potrebnu većinu za izbore, za koju je ranije vjerovao da je osigurao, naredio predstavnicima 7 klubova da napuste sjednicu Skupštine.

Tokom izbornog procesa, na sve delegate Skupštine vršen je ogroman pritisak od strane Ostoje Mijailovića i grupe okupljene oko njega. Pored prijetnji, ucjena, zastrašivanja i nuđenja mita, kandidat Mijailović apelovao je i na sam vrh države, čiju podršku, naravno, nije imao.

Ovim krivičnim djelima Ostoja Mijailović je primorao dio delegata da podrži njegovu kandidaturu, a iznudio je i ovlaštenje od zakonskih zastupnika klubova da umjesto njega na sjednici Skupštine prisustvuju i druga lica koja nisu ni na koji način povezana sa ovim klubovima. . zakonski zastupnici.

Ostoja Mijailović je tokom jučerašnjeg dana sačinio lažne dokumente u vidu zapisnika sa nepostojeće sjednice Skupštine i Upravnog odbora i te zapisnike dostavio Agenciji za privredne registre, koja je ranije bila obaviještena da će se tako nešto dogoditi. Međutim, direktor Agencije Milan Lučić, u suizvršenju sa matičarem Nives Čulić, zloupotrebljava službeni položaj i na taj način omogućava nezakonitu registraciju Ostoje Mijailovića kao zakonskog zastupnika Društva.

JSD “Partizan” će sutra, preko zakonskih zastupnika, podneti krivične prijave protiv Ostoje Mijailovića, Novaka Nedića, Milana Lučića, Nives Čulić, Nemanje Ilića i drugih lica koja su počinila više krivičnih dela pre i posle sednice Skupštine.

Time je onemogućeno održavanje Skupštine JSD “Partizan” u skladu sa Statutom i Zakonom o sportu. Istovremeno, nadležnom sudu će biti podneta tužba za poništenje rešenja Agencije za privredne registre, kao i žalba na rešenje Agencije za privredne registre, o čemu odlučuje ministar nadležan za sport. i mladost.

Kako Skupštinu Društva čine 24 Kluba, a skoro svi delegati bili su pod pritiskom zastrašivanja i ucjene, nadležni državni organi će morati ispitati sve okolnosti i saslušati sve svjedoke koji su učestvovali u ovom izbornom procesu. navodi se u saopštenju za javnost.

www.sportskacentrala.com

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima