6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

ITALIJANI PROKOCKALI POLUFINALE: SUZE U OČIMA SELEKTORA

Francuzi su dobro otvorili utakmicu, u svakom slučaju bolje od Italijana, pa su na krilima Yabuselea, Goberta i Fourniera prvu četvrtinu odlučili u svoju korist. Bilo je 27:20.

U drugom poluvremenu oba tima su odigrala izuzetno loše. Francuska se tokom celog prvenstva bori sa crnim rupama u kojima ne uspevaju da održe nivo igre, a u pojedinim delovima meča igraju znatno slabije. I ovoga puta Francuzi su “nestali” sa terena, ali na njihovu sreću, Italijani nisu uspeli da zaigraju bolje, pa je druga četvrtina završena rezultatom 11:11, odnosno ukupno 38:31.

U drugom poluvremenu su se probudili Italijani. Koristeći svog do tada najoptimalnijeg igrača, Simonea Fontecchia, Italijan je zadržao vezu, a ključnim koševima Datomea i Melija poveli su minut i po prije kraja treće četvrtine (56:57). U tom dijelu utakmice Francuzi nisu mogli ništa pogoditi. Do kraja su košarkaši “Čizme” stvorili šest poena prednosti (62:56), a u prvom poluvremenu imali su minus od 13 poena.

Slično kao u meču protiv Srbije, Italijani se nisu osvrtali ni na poslednju četvrtinu. Sjajnom odbranom natjerali su Francuze na teške udarce, a strpljivim napadima pokušavali su sigurno prekinuti napade.

Spisu i Fontecchio su još jednom bili smrtonosni iza linije za tri poena, a svojim trojkama, s 3:45 do kraja, održali su Italiju na šest poena prednosti. Na dva minuta do kraja, Francuzi su pokušali da odgovore, ponovo su našli ritam u napadu, a na pet sekundi do kraja izjednačili na 77:77. Na kraju, udarcem u posljednjoj sekundi u regularnom dijelu, Fontecchio je promašio težak udarac sa pola distance.

U produžetku su Francuzi prošli bolje i vratili vodstvo. Za dva minuta do kraja bilo je 85:82 za Francuze. Italijani su se do kraja borili sa nekoliko nerazumnih udaraca da naprave još jedno čudo, ali povratka više nije bilo, a Francuska se plasirala u polufinale.

PROČITAJ:   Košarkaši BiH savladali Francusku

Najbolji u pobjedničkom timu bio je Heurtel sa 20 poena, a pratio ga je Gobert sa 19. Najbolji u Italiji bio je Fontekio sa 21 poenom, pratio ga je Spisu sa 21, a Datome je imao 12 poena.

hayat.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima