-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Bio u vezi sa njihovom majkom, a onda izvršio obljubu nad njenim maloljetnim kćerkama: Osuđen je na 15 godina zatvora

Dragan B. (25) iz Laktaša osuđen je u Okružnom sudu u Banjoj Luci na jedinstvenu kaznu od 15 godina zatvora zbog silovanja tri djevojke mlađe od 15 godina i zadovoljavanja seksualnih strasti. Ovo je treća presuda koja mu je izrečena, a Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je prethodne dvije presude i vratio proces na ponovno suđenje.

25-godišnji optuženi prvo je osuđen na 19 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja četiri djevojke. Tu presudu poništio je Vrhovni sud RS i predmet vraćen na ponovno odlučivanje. Tada je osuđen na 17 godina zatvora, a i ta je kazna ukinuta. Prema presudi, osuđen je za silovanje djevojčica rođenih 2005., 2007., 2008. godine sa čijom majkom je bio u emotivnoj vezi.

On je ranije osuđivan za zlostavljanje najmlađe sestre navedenih djevojaka, rođene 2013. godine, ali je Tužilaštvo u ponovljenom postupku odustalo od krivičnog gonjenja za to zlostavljanje.

Djevojčice je seksualno zlostavljao od marta 2019. do februara 2020. godine u kući u kojoj su živjele sa majkom u selu kod Laktaša, kao i u svojoj porodičnoj kući. Kako se navodi u posljednjoj presudi, Dragan B. je u više navrata odlazio u krevet sa djevojkama pojedinačno, pokrivao se ćebetom, a zatim skinuo odjeću i njih.

Dirao je intimne dijelove tijela djevojaka i tako potajno imao odnose sa njima. To je radio i dok je njihova majka bila u susjednoj sobi.

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima