5.4 C
Konjic
1 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Kolonija uskoro dobija novi izgled

Detalji projekta vrijednog oko milion i pol maraka Građani će...

„Eurosjaj“: liderska pozicija za područje bivše Jugoslavije  

Danas je firma “Eurosjaj” iz Konjica potpisala ugovor sa...

Humanitarni koncert za sugrađanku Tijanu Redžić

Humanitarni koncert će se održati u srijedu 16.11.2022. u...

BIVŠI NJEMAČKI KOŠARKAŠ PROGOVORIO O NOVOJ ULOZI DEJANA BODIROGE I RAZLOGU ISPADANJA FAVORITA: U prednosti su momčadi koje se više drže zajedno

Košarkaška reprezentacija Njemačke plasirala se u polufinale ovogodišnjeg EuroBasketa, kojem je bila domaćin u finalu (Berlin), dok je jedna od grupa igrala u Kelnu.

Nesavladiva prepreka bila je reprezentacija Španije, pa ostaje borba za bronzu protiv najveće senzacije, reprezentacije Poljske.

Turnir prati bivši košarkaš Evrolige i reprezentativac ove zemlje Patrik Femerling, koji je za “Novu S” govorio o razlozima ispadanja favorita i novoj ulozi Dejana Bodiroge, koji je postao lider Evrolige. .

Pokušao je da pronađe ključ uspjeha na Evropskom prvenstvu koje je u toku.

Mislim da su timovi koji se više drže zajedno, koji imaju pravi balans između odbrane i napada u prednosti. Ne igra se po NBA pravilima, drugačija su pravila u odbrani i to se koristi. Tako su zagorčali život Nikoli Jokiću i Janis Adetokumbi, Španija je stigla do finala jer su igrali sjajnu timsku košarkurekao je Femerling, a zatim dodao:

U košarci je sve teško… Sada igramo više snage, očekivanja su ogromna, i zato treba naći tim u koji će se zvezda uklopiti. U napadu se uvek ide na glavnog igrača, a takođe treba da dodaš i budeš agresivan i onda se neke prilike propuste.koji se smatra osvajačem bronze iz Indijanapolisa 2002. i srebra iz Beograda 2005. godine.

On smatra da je Bodiroga savršen kadar za mjesto prvog čovjeka Evrolige.

Nismo razgovarali, ali sam sretan što konačno ima posao (smijeh). Mislim da je veoma važno da je došao na tu poziciju kao lider, neko ko je igrao košarku na najvišem nivou i sve je video kao igrač. On zna i kako funkcioniše politička situacija, a veoma je važno da je došao Bodiroga. Nadam se da će uspeti da nađu rešenje između Evrolige i FIBA-e, da košarka svima bude boljaistakao je Nijemac, što je dodatno pojasnio.

PROČITAJ:   PETRIĆ: Diabate ima talenta, ali igra više nego što treba

Rad u Savezu (KSS-U) je veoma težak posao koji nosi ogroman pritisak. Ima ogromno iskustvo kao veliki igrač, sa tim iskustvom rada u KSS, mislim da će moći da se nosi sa svim velikim očekivanjima i pritiscima na čelu Evrolige, kako od igrača, tako i u pregovorima sa FIBA-om. Pred njim je mnogo poslasvestan je njegov bivši saigrač iz Barselone.

Femerling se prisjetio i tih igračkih dana.

Bilo je lako igrati se s njim. Daj loptu Dejanu i on će uraditi nešto dobro. Bilo je jako zabavno, uživao sam kada smo bili saigrači, osvojili smo Evroligu sa njim, a borili se kada smo bili rivali. Sjajan igrač, sjajan momak i potpuno zaslužena legendanekadašnji košarkaš Albe, Barselone, Panatinaikosa, Olimpijakosa i Betisa ne ostavlja dilemu.

Sportski centar

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima