back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

DAMIR ĐEDOVIĆ: Lana ide po najveći plasman i sposobna je za to

Plivačica Lana Pudar još jednom je oduševila Bosance i Hercegovinu svojim sportskim uspjesima, ovoga puta u sklopu Mediteranskih igara u Oranu (Alžir) gdje je osvojila dvije zlatne medalje (200m delfin i 100m delfin), a odmah potom preselila se u Otopeni u Rumuniji. kod Bukurešta, gde je od juče nastupio na juniorskom Evropskom prvenstvu.

Pored zlatnih medalja na MI, pored njenog imena sada piše da je vlasnica MI rekorda na 100 metara delfin.

– Otišla je očigledno spremna za Mediteranske igre. Ne bih da zvučim arogantno, ali očekivali smo tako nešto. Razmišljali smo da li da ide u MI, ali smo htjeli ispoštovati Olimpijski komitet BiH, jer su nam u prethodnom periodu zaista puno pomogli u pripremama i odlascima na druga takmičenja. Osjećali smo obavezu da poštujemo OOBiH i zato smo učestvovali u MI. Cilj nam je bio da Lana dobro pliva u trkama na 200 i 100 metara delfin, kaže Damir Đedović, predsjednik i trener KVS Orka Mostar.

MI zapis

S obzirom da je to trebalo da bude odmah posle finala za Bukurešt, bilo je nedoumica.

– Bilo je malo nezgodno što je odmah posle trke morala da uđe u avion za Bukurešt, pa smo bili u dilemi da li uopšte da pliva. Međutim, ona je insistirala i nije htela da propusti tu trku. Nismo se nadali ovakvom rezultatu, odnosno rekordu MI, ali motivacija je zaista bila na vrhunskom nivou, tako da je MI odradio fantastičan posao, ističe Đedović.

Njenih 57,55 na 100 metara prsno njen je drugi najbolji rezultat u ovoj disciplini.

– Nisam sigurna da će na Evropskom juniorskom prvenstvu biti bolja vremena jer je prilično umorna. Slijedi njeno treće veliko takmičenje u tri sedmice. Uradićemo koliko možemo na plasmanu i nadam se da je u njoj ostalo dovoljno goriva da može da igra kako treba, rekao je Đedović.

Treće takmičenje

Odlaganje takmičenja u plivanju u MI otvorilo je Lani prostor za učešće na tri takmičenja.

– Željeli smo da pokušamo da skupimo što više iskustva za ono što nas čeka u narednom periodu, a ovakav raspored takmičenja u narednom periodu neće biti moguć. Ona ide na najviši plasman u sve tri discipline u kojima će nastupiti. Za to je svakako sposobna, ali moramo vidjeti kako je konkurencija utjecala na MI i koliko će uspjeti da se oporavi. Od toga će najviše zavisiti rezultat koji će postići, istakao je Đedović.

Evropsko juniorsko prvenstvo za Lanu počelo je jučer kvalifikacijama na 100 metara prsno. Lana će tada plivati ​​200m, a zatim 50m delfin.

– Onda će se oporaviti i odraditi mini-ciklus priprema za Evropsko seniorsko prvenstvo u Rimu koje se održava od 11. do 18. avgusta i mislim da bi nakon odmora i adaptacije i novog ciklusa priprema mogla ostvariti svoje najbolja vremena. Zavisit će od mnogo toga, ali ono što je do sada uradila pokazuje da bi mogla postići dobre rezultate, zaključio je Damir Đedović.

Puder zadovoljan

U ovako gustom rasporedu, iz njenog kluba ističu da Lana Pudar trenutno nije dostupna za izjave medijima. Jedinu njenu reakciju dobili smo na njenim ličnim društvenim mrežama.

– Veoma sam zadovoljan i drago mi je što sam postigao ovakav uspeh i na 200 i na 100 metara. Sretan sam i što sam oborio mediteranski rekord. Ovo mi je drugo najbrže vrijeme na 100 metara prsno i to je znak da se mogu nadati boljim vremenima kada budem odmornija i manje frekventan raspored, rekla je Lana.

Autor: Ersan Bijedić

desk@dnevni-list.ba

The post DAMIR ĐEDOVIĆ: Lana ide na najviši plasman i sposobna je za to appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]