back to top

Drugi upravo čitaju

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Premijerka HNK-a Buhač i zamjenik predsjedavajućeg Skupštine HNK-a Tomislav Martinović posjetili Konjic

Danas su premijerka Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač i zamjenik...

FK Igman-NK Gošk 1:2

FK Igman je danas u 19. kolu WWin lige BiH poražen na domaćem terenu od Goška iz Gabele rezultatom 1:2. Gosti su poveli u 32.minuti golom Nihada Šere, a u 64.minuti dolaze do novog vodstva golom Esmira Hasukića. FK Igman je uspio da smanji rezultat na 1:2 golom Mirsada Ramića u 72.minuti, a ovo je bio i konačan rezultat današnje utakmice na Gradskom stadionu u Konjicu. Trener FK Igman Edis Mulalić, zbog tri žuta kartona, utakmicu je pratio sa tribina, te je umjesto njega, Konjičane predvodio prvi pomoćni trener u Stručnom štabu FK Igman Adnan Elezović.

fk igman-nk gošk 1:2
Adnan Elezović

“Znali smo da je otvaranje prvenstva i uvijek su te prve utakmice teške. Igrali smo kod kuće protiv ekipe iz donjeg dijela tabela s kojom se borimo za opstanak. Spremili smo ekipu na najbolji mogući način, ali znali smo da nam nedostaju dva veoma bitna igrača Denković i Đorić, koji su veoma bitni u našoj igri. Treba biti iskren i pošten i reći da nismo danas bili pravi, nismo radili one stvari koje smo radili na prijateljskim utakmicama i pripremama, međutim, šta se danas desilo, ne mogu u ovom trenutku da kažem. Nije to bilo na zadovoljavajućem nivou, kako oni to mogu. Nažalost, propustili smo veoma bitne bodove kod kuće. Čestitam protivniku na pobjedi, a mi se okrećemo sljedećoj utakmici da se pokušamo što bolje konsolidovati i spremiti za narednu utakmicu” -rekao je Elezović.

Admir Adžem, trener Goška, koji je prije tri dana preuzeo ekipu, izrazio je zadovoljstvo dnašnjom pobjedom njegove ekipe.

fk igman-nk gošk 1:2
Admir Adžem

“Ovo je bilo prvo kolo u proljetnom dijelu prvenstva i mnogo neizvjesnosti, jer ekipe ne znaju kakve su izašle iz priprema, a u našem klubu je specifična situacija, jer sam ja došao prije tri dana. Imali smo jako malo vremena da se upoznamo i sprovedemo neke ideje, ali ono što sam mogao uraditi je to da popravim malo atmosferu i to se danas pokazalo na terenu. S te strane mogu biti zadovoljan, ali video sam mnogo stavri koje moramo ispravljati, ali biće lakše nakon ove pobjede. Što se tiče protivnika, jako težak i nezgodan, pogotovo u drugom poluvremenu su nam pravili malo više problema kada su krenuli sa dva napadača. Na svu sreću, osim te jedne greške koju smo napravili, sa ovim ostalim mogu biti zadovoljan”-naveo je Adžem.

FK Igman u narednom kolu gostuje kod Zrinjskog u Mostaru.

radiokonjic.ba

17.02.2024.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima