10.4 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Igralište na Vardi je popularno mjesto okupljanja konjičkih dječaka i djevojčica

Dječije igralište na Vardi, kod Prve osnovne škole Konjic, mjesto je gdje se ovoga ljeta okuplja veliki broj konjičkih djevojčica i dječaka kako bi upražnjavali sportske aktivnosti i kvalitetno proveli svoj raspust.

Jednima je izbor odbojka, drugima košarka, trećima fudbal, a pojedini ovdje dolaze radi druženja.

Odbojkaški klub „Konjic“ je prošle godine na ovom igralištu postavio mrežu  kako bi djeca mogla igrati odbojku. Klub je, nakon završene ovogodišnje odbojkaške sezone i turnira podvodom Dana Grada Konjica, na ovom igralištu organizovao odbojkaški turnir „3 na 3“, kojem se odazvao veliki broj konjičke djece.

igralište na vardi je popularno mjesto okupljanja konjičkih dječaka i djevojčica
Igralište na Vardi je popularno mjesto okupljanja konjičkih dječaka i djevojčica

– Prednost otvorenog terena je što možemo ostati koliko hoćemo. Spontano smo odlučili organizovati ovaj turnir, a nakon njegovog završetka nastavljamo drugi s ciljem da se djeca druže, rekao nam je Haris Temin, trener OK „Konjic“.

Zana Halilović, koja osam godina trenira odbojku u konjičkom odbojkaškom klubu, na turniru ima svoju ekipu, ali je i sudija.

–  Organizujemo turnire radi druženja i zabave, imamo ekipe u kojima su i dječaci i djevojčice, i vjerujemo da će neki od njih koji nisu članovi kluba, u septembru to postati. Mnogi su ovdje našli nove prijatelje, a kada dođe više djece rasporedimo se da svi mogu igrati, poručila je Zana.

Vjerujemo da će ovo igralište uskoro biti uređenije i ljepše, jer ga mnogi i pamte u takvom izdanju.                                     

igralište na vardi je popularno mjesto okupljanja konjičkih dječaka i djevojčica
Igralište na Vardi je popularno mjesto okupljanja konjičkih dječaka i djevojčica

radiokonjic.ba

28.06.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima