-1.5 C
Konjic
9 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Konjičani ispratili još jednu generaciju maturanata

Svečanim defileom maturanti se oprostili od srednjoškolskog obrazovanja

Mladost je i ove godine uljepšala centralnu konjičku ulicu, svečanim defileom, kako bi proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja. Kako je izjavila za Radio Konjic direktorica Srednje škole Konjic Enisa Karkelja, 198 učenika JU Srednja škola Konjic okončalo je obrazovanje u ovoj ustanovi.

konjičani ispratili još jednu generaciju maturanata
Konjičani ispratili još jednu generaciju maturanata

Podsjetićemo da su ove godine prvi put pokrenute aktivnosti da svi konjički maturanti, koji ove godine završavaju srednjoškolsko obrazovanje, dobiju  po 200 KM kao vid podrške, a gradonačelnik Konjica Osman Ćatić koji je večeras ispratio maturante,  o tome je rekao:

konjičani ispratili još jednu generaciju maturanata
Konjičani ispratili još jednu generaciju maturanata

„Uvažavajući situaciju u kojoj se nalazimo, inflaciju koja je bila u protekloj godini kao i ovoj, htjeli smo i tražili način kako da na najbolji način pomognemo roditeljima maturanata srednje škole. Analizirali smo mogućnosti unutar budžeta šta možemo uraditi, tako da smo pripremili Odluku koja će se naći na prvoj narednoj sjednici Gradskog vijeća da svim maturantima Srednje škole omogućimo jednu jednokratnu naknadu koja će biti u iznosu od 200 KM“

Ove godine prvi put maturska zabava se održava u hotelu Garden City.

Svim maturantima Radio Konjic želi uspješan nastavak visokoškolskog obrazovanja i uspjeh na svim životnim poljima.

radiokonjic.ba

20.05.2023.

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima