10.4 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Majka ostavila bebu u autu, policija spriječila tragediju

Desetomjesečno dijete koje je bilo samo u vozilu spašeno je u utorak poslijepodne u Puli, zahvaljujući brzoj intervenciji policajke koja je gurnuvši ruku kroz prozor uspjela otvoriti vrata automobila, izvijestila je istarska policija.

Policija je oko 14 sati zaprimila dojavu građana da se u Marulićevoj ulici u Puli nalazi dijete u BMW-u riječkih registarskih oznaka, a na lice mjesta odmah je upućena najbliža policijska patrola.

Policajka je uspjela da otvori vrata tako što je provukla ruku kroz djelomično otvoren prozor i izvukla dijete iz vozila. Policajci su pozvali Hitnu medicinsku pomoć i dijete je prevezeno u pulsku bolnicu kako bi mu ukazali liječničku pomoć, s obzirom da je neko vrijeme proveo u vozilu te da je plakao, znojan i imao temperaturu kada je pronađen.

Istarska policija utvrđuje okolnosti događaja i provest će kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom Sjeverne Makedonije, koji inače živi u Puli.

Policija je još jednom upozorila građane da djecu ne ostavljaju samu u vozilima na visokim temperaturama, jer posljedice mogu biti fatalne – smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.

Post Majka ostavila bebu u autu, policija spriječila tragediju Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima