Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Ministar Velagić ugostio Adnana Alagića i Almiru Lizde

Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, prof. dr. Adnan Velagić i pomoćnik ministra za kulturu i sport, Semir Memić održali su sastanak sa svjetskim prvakom u bodybuildingu i fitnesu, Adnanom Alagićem i svjetskom prvakinjom u powerliftingu, Almirom Lizde.

„Danas sam imao čast da ugostim svjetske prvake u bodybuildingu i fitnesu, te powerliftingu, koji su mi predstavili svoje aktivnosti i planove. Naša opredjeljenost je da podržavamo njihov rad i da im budemo motiv za ostvarivanje još boljih rezultata. Ovom prilikom Adnanu i Almiri upućujem iskrene čestitke za ostvarene rezultate i želim mnogo sreće na narednim takmičenjima“, kazao je mnistar Velagić.

ministar velagić ugostio adnana alagića i almiru lizde
Ministar Velagić ugostio Adnana Alagića i Almiru Lizde

Adnan Alagić u oktobru 2023. godine drugi put postao je svjetski prvak u bodybuildingu i fitnesu IBFF-a.

„Ovom prilikom zahvaljujem se ministru na pozivu. Ove godine očekuje nas Svjetsko prvenstvo koje će se održati u oktobru mjesecu u Kopru, takmičenje u Južnoj Africi kao i mnoga druga takmičenja za provjeru forme. Nadam se da ćemo ponoviti prošlogodišnje rezultate i uz podršku ministra i Ministarstva donijeti zlato u Bosnu i Hercegovinu “, naglasio je Alagić.

Almira Lizde je u novembru 2023. godine, šesti put, postala svjetska prvakinja u powerliftingu, kada je u disciplini deadlift ili „mrtvo dizanje“ podigla 235 kg.

„Prije svega zahvaljujem se ministru Velagiću na iskazanoj podršci koja nam mnogo znači i predstavlja motiv da daljnji rad. Početak je godine i počinjemo s pripremama i novim takmičenjima. Kao i do sada, potrudit ćemo se i dati sve od sebe da odbranimo svjetsku titulu“, rekla je Lizde.

radiokonjic.ba/MONKS HNK

19.01.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima