14.4 C
Konjic
29 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Džan Ždrale spreman za Svjetsko prvenstvo u Italiji

Džan Ždrale, član Kluba borilačkih sportova Balkan Konjic krajem...

GSS Prenj dobio donaciju vrijednu 20.000KM

Ministru finansija i komandantu Štaba civilne zaštite HNK Adnanu...

Vlada HNK i sindikati: puno razumijevanje, dijalog i podrška

Na osnovu kontinuiranoga dijaloga koji Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona u...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

U konjičkim obdaništima 150  djece

Cijene za cjelodnevni boravak od 180 do 210 KM U...

JKP Standard Konjic dobilo donaciju vrijednosti oko 500.000KM

Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća Nastavljena je Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća...

NIKOLA PRCE: Bh. rukomet kao da je u rupi i nitko ne pokušava nikome pružiti ruku

Legendarni bosanskohercegovački rukometaš Nikola Prce ne posustaje ni u dubokim veteranskim godinama (31. avgusta puni 42 godine), pa je sa svojim klubom Besa Famgas treću sezonu zaredom osvojio duplu krunu na Kosovu .

Trenutno je na odmoru do kraja jula, a već je dogovorio da se priključi klubu početkom avgusta jer će u Besi ostati narednu takmičarsku godinu.

Treća dupla kruna

Protekla sezona protekla je uz novu dominaciju tima iz Peći.

– Očekivana dupla kruna bez većih problema. Finalnu seriju smo dobili ubjedljivo, iako ove sezone nismo imali dugu, široku klupu. Međutim, potvrdili smo da zaista nemamo konkurenciju na Kosovu, iako su se ovi drugi timovi, koji su u senci nas i Prištine, malo više trudili i trudili. Kastrioti je imao po nekoliko igrača iz Crne Gore i Makedonije. Ako nastave da ulažu na ovaj način, liga bi mogla biti mnogo interesantnija jer je ovako jednosmjerna, komentira Nikola Prce.

Svoje sposobnosti je na najbolji način pokazao na kraju prvenstva.

– Veći deo sezone sam malo ulazio, a kada je trebalo da se povučem na kraju da bih to uradio kako treba, igrao sam samo skoro 60 minuta. Zadovoljan sam, zdravlje mi je dobro i nemam nikakvih problema, pogotovo ne sa kolenima, rekao je Prce pomalo u šali nakon što je na prošlom Evropskom prvenstvu izostao iz bh. A tima zbog navodnih problema sa koljenima.

Barem je tako to predstavio trener Obrvan, dok je sam Prce reagovao izjavom da nije povređen.

NAPOMENA:Ukoliko drugi medij želi da preuzme dio autorskog teksta, dužan je navesti izvor“Dnevne novine Mostar”i objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst. Ukoliko bilo koji drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, može to učiniti 24 sata od njegovog objavljivanja, uz dozvolu redakcije portala Dnevnog lista, te je dužan objaviti link pod kojim je naš tekst objavljen.

Inactive Alliance

PROČITAJ:   Legendarni fudbaler Slobode otvoreno kritikovao: Čelnici kluba nas gledaju kao dušmane

Kada je u pitanju rukomet u Bosni i Hercegovini, teško je o bilo čemu govoriti jer se malo toga dešava u progresivnom smislu.

– Kao da smo u rupi, kao da svi stoje u toj rupi i niko nikome ne pokušava da pruži ruku. Mislim da je vrlo nezgodna situacija sa svih strana, ušla je potpuna neizvjesnost. Stalno neke skupštine, upravni odbori, a osim međusobne tuče i uvreda, nema nikakvih novosti. Ništa pozitivno se nije desilo od Evropskog prvenstva, makar mali korak, prokomentarisao je Prce.

Način na koji je trener Ivica Obrvan raskomadao iskusnu ekipu koju je godinama vodio kao kapiten Zmajeva za njega je neriješena muka.

– Apsolutno loše i nepotrebno izvedeno. Čak i da imamo taj kapacitet, teško je uvesti toliko novih igrača u jedan tim, a ne u reprezentaciju. Mislim da nije bilo potrebe i to mi je smetalo. Mnogi od nas ne bi bili ovdje ranije da je bilo djece koja mogu, ali nema ih. Možemo tolerisati jednog ili dva mlada igrača, ali ne i novih devet u timu koji traži rezultat. Po mom mišljenju, to je bila potraga za rezultatskim alibijem. Onda sada dolazi Grčka i uništava nas, a ne samo pobjeđuje. Kakva prosječna ekipa, ma šta ko mislio o toj Grčkoj. Ovo je ekipa koja bi bila izvedena u šetnju prije godinu dana. Njihov glavni igrač je igrao sa mnom na Kosovu i dobar je rukometaš, ali ništa posebno ili sa ovog sveta. Ako ništa, krasila nas je borbenost, dok su Grci lako došli do gola, zaključio je Nikola Prce.

NIKOLA PRCE: Bh. rukomet kao da je u rupi i niko nikome ne pokušava da pruži ruku

Prigovori Obrvanu

Prce je posebno zamjerio lutanje Ivice Obrvane sa vizijom o sastavu BH A tima.

– Mislim da je Obrvan napravio najveću grešku što je podmladio ekipu. Ne možete reći “novinari žele mlade”, pa mladi igraju pa “novinari žele stare”. Valjda trener bira i odlučuje. Nismo morali biti bez nekoliko odličnih iskusnih igrača koji još uvijek mogu i dati mnogo. Sve je to moglo biti sasvim drugačije, smatra Prce.

PROČITAJ:   Jako zahtjevna sezona se nastavlja sa još dva velika natjecanja

Ne želim da me izbrišu znakovi “bez imena”.

Na koji način je sastavljen Upravni odbor Rukometnog saveza najbolje govori činjenica da mu je malo koja od pravih rukometnih legendi bliska. Slično je i sa Prćinim eventualnim i pojačanim angažmanom u RS-u Bosne i Hercegovine.

– Bilo je kontakata sa sportskim direktorom, ali sa ovakvom situacijom u Savezu i načinom rada, mislim da nema šanse. Apsolutno ne na ovaj način. To je rupa kojoj ne vidim dno. Ne vidim da je neko uradio nešto pozitivno u poslednjih godinu dana. Ako vidim neki pokret, uključio bih se. Mislim da bi to bio slučaj sa bilo kojim od ovih igrača koji su završili reprezentativnu karijeru, svi se tamo vide i žele pomoći. Ali u ovakvom Savezu je jako teško imati funkciju u kojoj možeš pomoći i samostalno nešto uraditi, jer postoje “milioni” ljudi koji nešto odlučuju a na kraju ti ne odlučuješ ništa. Navest ću primjer Toromanovića, koji je tek nekoliko mjeseci bio veliko ime u našem rukometu, koji je mnogo dao bh. rukometu, a potrošen za nekoliko mjeseci. Ispostavilo se da je to poniženje za igrače. Ne želim da me neki likovi bez imena izbrišu za nekoliko mjeseci. Ako nešto bude bolje i nađemo zajednički jezik, mislim da bi mnogi od nas bivših igrača željeli da se priključimo i sigurno bi dali više od nekih pojedinaca koji su sada tu, rekao je Prce.

Napisao: Ersan Bijedić

[email protected]

Post NIKOLA PRCE: Bh. rukomet kao da je u rupi i niko nikome ne pokušava pružiti ruku pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima