13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

Obilježen Dan Srednje škole Konjic

Danas se obilježava Dan Srednje škole Konjic, a tim povodom u holu škole održana je priredba na kojoj su uručene diplome najboljim učenicima za postignute rezultate na školskim takmičenjima.

“Dan škole je prilika da se prisjetimo svih uspjeha koje smo postigli školske godine, kao i da se zahvalimo svima koji su doprinijeli našem uspjehu. Posebno bih se zahvalila našoj lokalnoj zajednici koja nas je podržala i omogućila da realizujemo mnoge projekte. Samo zajedničkim radom, saradnjom i razumijevanjem možemo postići bolje rezultate u obrazovanju naše djece. Naša škola pruža učenicima samo najbolje jer su tu profesori koji su spremni da odgovore izazovnom vremenu, da se prilagode i da nađu nove načine rada i svakodnevno budu podrška učenicima. Zahvaljujući njihovoj posvećenosti, stručnosti i odanosti ovom plemenitom i zahtjevnom zanimanju čini ovu školu prepoznatljivom. Naši učenici su prepoznati po svojim kvalitetama gdje god nastave školovanje. Ovom prilikom im zahvaljujem što pronose dobar glas po regionu ali i dalje. Danas, tragove uspješnosti ostavljaju generacije koje su trenutno u školi. Ponosimo se postignutim ali nadam se da ćemo nastaviti nizati uspjehe u budućim izazovima” – kazala je Enisa Karkelja, direktorica JU Srednja škola Konjic.

obilježen dan srednje škole konjic
Obilježen Dan Srednje škole Konjic

Nagrađeni su učenici koji su na školskom takmičenju postigli najbolje rezultate iz; Turskog jezika,matematike, fizike, Engleskog jezika, Njemačkog jezika, informatike, hemije, knjigovodstva, privredne matematike kao i sportskim disciplinama.

“Ove godine osvojila sam prvo mjesto na takmičenju iz matematike, drugo mjesto  na takmičenju iz Engleskog jezika i prvo mjesto iz Informatike, takmičenje iz web programiranja” – kazala je Emina Džajić, jedna od nagrađenih učenica.

“Osvojila sam prvo mjesto iz Hemije. Mnogo mi je drago da sam svoj Trudi i rad prezentirala prvim mjestom.  Poručila bih i ostalim Konjičankama da se trud i rad uvijek isplati”  – kazala je Ilma Sultić.

“Osvojila sam drugo mjesto na tri školska takmičenja  iz Turskog jezika, matematike i fizike.  U subotu je održano kantonalno takmičenje iz Turskog jezika gdje sam također osvojila drugo mjesto. Ove nagrade mi znače puno za budućnost. Trudim se da dobro organizujem vrijeme kako bih sve postigla” – kazala je Lamija Dženetić.

obilježen dan srednje škole konjic
Obilježen Dan Srednje škole Konjic

Na školskom takmičenju iz turskog jezika najbolje rezultate ostvarili su:

U kategoriji prvih razreda treće mjesto osvojila je Lejla Miljević, drugo mjesto Emina Sakić, prvo mjesto Adna Previjak.

U kategoriji drugih razreda treće mjesto osvojila je Aida Memidžan, drugo mjesto Dženeta Herić, prvo mjesto Lejla Drkić

U kategoriji trećih razreda drugo mjesto osvojila je Berina Nikšić, prvo mjesto Ibrahim Ali Šoljić.

U kategoriji četvrtih razreda treće mjesto osvojila je Ilhana Nezirević, drugo mjesto Lamija Dženetić, prvo mjesto Enela Pirija.

Na školskom takmičenju iz matematike zapažene rezultate ostvarili su:

U kategoriji prvih razreda treće mjesto osvojila je Emina Alić, drugo mjesto Harun Lapo, prvo mjesto Nada Trešnjo.

U kategoriji drugih razreda treće mjesto osvojila je Naida Graho, drugo mjesto Faris Suljić, prvo mjesto Anes Lapo.

U kategoriji trećih razreda treće mjesto osvojio je Hamza Bubalo, drugo mjesto Mehmedalija Hodžić, prvo mjesto Emina Džajić.

U kategoriji četvitih razreda treće mjesto osvojila je Enela Pirija, drugo mjesto Lamija Dzenetic, pro mjesto Maida Biber.

Na školskom takmičenju iz fizike  zapažene rezultate ostvarili su:

U kategoriji prvih razreda treće mjesto osvojila je Sedina Graho, drugo mjesto Nađa Trešnjo, prvo mjesto Harun Lapo.

U kategoriji drugih razreda treće mjesto osvojila je Ema Alikadić, drugo Faris Suljić, prvo mjesto Anes Lapo.

U kategoriji trećih razreda treće mjesto osvojila je Dalila Ćosić, drugo mjesto Lejla Hondo, prvo mjesto Nađa Masleša.

U kategoriji četvitih razreda treće mjesto osvojio je Haris Macić, drugo mjesto Lamija Dženetić, prvo mjesto Suana Landžo.

Na školskom takmičenju iz engleskog jezika zapažene rezultate ostvarili su:

U kategoriji prvih razreda treće mjesto osvojila je Hana Maksumić, drugo mjesto Ejla Tabak, prvo mjesto Nađa Trešnjo.

U kategoriji drugih razreda treće mjesto osvojila je Zara Čolaković, drugo mjesto Lajla Ljevo, prvo mjesto Ema Alikadić.

U kategoriji trećih razreda treće mjesto osvojila je Nađa Masleša, drugo mjesto Emina Džajić, prvo mjesto Admir Voloder.

U kategoriji četvitih razreda treće mjesto osvojila Alma Hrnjica, drugo mjesto Dubravko Kozarić, prvo mjesto Sara Habibija.

Na školskom takmičenju iz njemačkog jezika zapažene rezultate ostvarili su:

U kategoriji prvih razreda treće mjesto osvojila je Najra Hadžimahović, drugo mjesto Nađa Trešnjo, prvo mjesto Harun Lapo.

U kategoriji drugih razreda treće mjesto osvojila je Nađa Alihodžić, drugo mjesto Mirha Macić, prvo mjesto Azra Cokoja.

U kategoriji trećih razreda treće mjesto osvojile su  Amna Macić i Asja Alajbegović, drugo mjesto osvojila je Edna Špago, prvo mjesto Emana Habibiia.

U kategoriji četvitih razreda treće mjesto osvojila Amalia Korić, drugo mjesto Amina Graho, prvo mjesto Emma Fišić.

Školsko takmičenje iz informatike održano je u tri kategorije:

U kategoriji Osnove IT treće mjesto osvojili su Adnan Gagula i Vedad Šabanović, drugo Faris Hajduk, prvo Adan Mahmutovié.

U kategoriji Programiranje C++ treće mjesto osvojio je Hamza Bubalo, drugo Omer Podrum, prvo Admir Voloder.

U kategoriji Web programiranje HTML/CSS tree mjesto osvojila je Amna Macić, drugo Nađa Masleša, prvo Emina Dzajić.

Na školskom takmičenju iz hemije najbolje rezultate ostvarili su

U kategoriji prvih razreda treće mjesto osvojila je Naida Cokoja, drugo Harun Lapo, prvo Nađa Trešnjo.

U kategoriji drugih razreda treće mjesto osvojila je Lina Ahmed, drugo Faris Suljić, prvo Ammar Kriještorac.

U kategoriji trećih razreda treće mjesto osvojila je Naida Hondo, drugo Aziz Duranović, prvo Ilma Sultić.

U kategoriji četvrtih razreda treće mjesto osvojila je Belma Tabaković, drugo mjesto Edin Čilić, prvo mjesto Džana Novalić.

U sklopu školskih takmičenja održano je i takmičenje iz knjigovodstva, za učenike trećih i četvrtih razeda ekonomske škole. Najbolje rezultate ostvarili su:

U kategoriji trećih razeda treće mjesto osvojila je Lejla Veljković, drugo mjesto Emris Pačariz, prvo mjesto Lejla Kezo.

U kategoriji četvrtih razreda treće mjesto osvojila je Naida Macić, drugo Nađa Čolaković, prvo Šejma Ćosić.

Najbolje rezultate iz privredne matematike ostvarili su:

U karegoriji prvih razeda treće mjesto osvojila je Žiko Lemana, drugo Đulić Amra, prvo Vrtić Hana.

U kategoriji drugih razreda treće mjesto osvojila je Ždrale Edita, drugo mjesto Ramić Adna, prvo mjesto Dedović Selma.

Školsko takmičenje je obavljeno i u raznim sportskim disciplinama.

Prvonagrađena ekipa u muškoj odbojci je ekipa ginnazije, a u ženskoj ekipa medicinske škole. Prvonagrađena ekipa u muškoj košarci je ekipa gimnazije. Prvonagrađena ekipa u nogometu je ekipa elektrotehničke škole.

Na nagradnom konkursu Arhiva HNK, učenice trećeg razreda, Emina Dzajić i Sarah Karkelja, osvojile su drugo mjesto.

Povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bone i Hercegovine, u organizaciji Pedagoškog zavoda i IC štamparije Mostar, učenica drugog razreda, Naida Graho, osvojila je treće mjesto.

Na tradicionalnom literarnom konkursu Grada Konjica, povodom obilježavanja Dana nezavisnosti i Dana oslobađanja Konjica od fašizma, Maida Biber, učenica četvrtog razreda osvojila je treće mjesto, Lejla Hebibović, učenica prvog razreda, drugo mjesto, Sedina Graho, učenica prvog razreda, prvo mjesto.

STEM Challenge 2023″ takmičenje u modernim naučnim disciplinama, na temu „Zaštita od požara”. učenici Antunović Renato, Brkan Aldin, Prevljak Omar i Voloder Admir, tim Feniks, takmičili su se u dvije kategorije i ostvarili su zavidan uspjeh: drugo mjesto u loT (integrisani sistemi) i prvo mjesto u Software kategoriji.

radiokonjic.ba

21.03.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima