21.5 C
Konjic
1 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

PD “Borašnica” organizuje pohod na planinu Visočica

U okviru Manifestacije Dani Grada Konjica PD “Borašnica” Konjic, organizuje pohod na planinu Visočica, u subotu 17.juna.

Prvi događaj koji u okviru Manifestacije Dana Grada Konjica organizovalo PD “Borašnica” bila je promocija knjige “Vjetrova dom” autorice Amele Aščić-Delić  održana na Prenju 3. juna, u planinarskom domu “Senad Muhibić Dundo” na Raptima. U subotu, 17.juna  će se realizovati i  druga aktivnost ovog planinarskog društva – pohod na planinu Visočica, vrh Džamija.

“Planina Visočica  je dosta raznolika planina. Dio gdje ćemo mi doći, Gruščansko polje, nevjerovatno je lijepo. Sam uspon je na planiran vrh Džamija, koji nije toliko zahtijevan, u ovom dijelu koji planiramo. Taj dio baš pripada Gradu Konjicu i mislim da je šteta da ljudi tu žive godinama, a ne posjete ovu planinu. Svi oni koji odluče sa nama krenuti na ovaj pohod, sigurno će im biti lijepo. PD “Borašnica” će organizovati prevoz, a hrana, kako mi to kažemo – iz vlastitog ruksaka.”  poručio je predsjednik PD “Borašnica” Rasim Nuhić.

 Zainteresovani građani se mogu prijaviti do petka, a polazak je u 8:00 h  ispred TC “Bingo.”

Više detalja moći ćete saznati putem facebook grupe PD “Borašnica” Konjic :

https://www.facebook.com/groups/pdborasnica

radiokonjic.ba

14.06.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima