7.5 C
Konjic
2 listopada, 2023

Drugi upravo čitaju

Vlada HNK dodijelila 520.000 KM kulturnim i sportskim kolektivima

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, donijela je, na 202. sjednici, odluke o odabiru korisnika po stavkama ”Ostali izdaci za kulturu” i ”Ostali izdaci za sport + uspješnim pojedincima”.

Predmetnim odlukama odabrani su gotovo svi kandidati koji su ispunili postavljene formalno-tehničke uslove iz javnih poziva, a izdvojeno je ukupno 520.000,00 KM budžetskih sredstava za direktnu podršku radu i projektima kulturnih i sportskih kolektiva, kao i uspješnih pojedinaca s prostora čitavog kantona, i to 240.000,00 KM za kulturu i 280.000,00 KM za sport.

U prilogu su kopije lista odabranih korisnika po predmetnim stavkama, kao i kopije pripadajućih odluka Vlade. Opširnije na linku:

https://www.vlada-hnz-k.ba/bs/vlada-hnk-dodijelila-520000-km-kulturnim-i-sportskim-kolektivima

radiokonjic.ba

14.06.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima