12.8 C
Konjic
27 rujna, 2023

Drugi upravo čitaju

Reagovanje gradonačelnika Konjica Osmana Ćatića: Građani ne smiju plaćati cijenu Osmorkine borbe za naklonost HDZ-a

Odluka zastupnika Osmorke i HDZ-a BiH da u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH predlože i usvoje amandmane na Budžet FBiH, kojima se sredstva namijenjena za kupovinu letjelica za gašenje požara preusmjere u druge svrhe, je skandalozna i predstavlja vrhunac neodgovornosti prema građanima.

Svi oni koji su predložili i podržali amandmane, kojima se odustaje od kupovine spasonosnih letjelica, moraju biti svjesni da će snositi odgovornost za svu štetu, koja će nastati uslijed budućih požara, koje nećemo imati čime gasiti.

Ničija ministarska ili direktorska fotelja ne bi smjela biti važnija od života, zdravlja i imovine građana. Građani Konjica i ostalih mjesta u Hercegovini, koja su nerijetko ugrožena požarima, nisu zaslužili da plaćaju cijenu potrebe stranaka Osmorke da se izbore za naklonost HDZ-a BiH, te tako osiguraju poziciju u vlasti.

Da im je naklonost te stranke važnija od građana čije su glasove tražili, pokazuje i činjenica da nisu izglasali amandmane, kojim bi se za Opću bolnicu Konjic izdvojilo 1,5 miliona, Kantonalnoj bolnici Dr. Safet Mujić odobrila 2 miliona, a Kliničkom centru Mostar 3,5 miliona. Već su izglasali da se cijeli iznos od 7 miliona izdvoji za Klinički centar Mostar, odbijajući izdvajanje novca za Opću bolnicu Konjic i Kantonalnu bolnicu „Dr. Safet Mujić“.

radiokonjic.ba

23.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima