13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

Odred izviđača “Neretva” Konjic: Tradicionalni izlet na Bjelašnicu

Tradicionalni izlet Odreda izviđača “Neretva” Konjic ove godine se održava u sklopu manifestacije “Zimski grad” koju pod pokroviteljstvom Grada Konjica organizuje Ustanova NU Konjic, Ustanova Sportska dvorana i Vijeće mladih grada Konjica. Izlet na Bjelašnicu biće organizovan u nedjelju 29. januara.

“Naš tradicionalni odredski izlet je zapravo prva ovogodišnja aktivnost kojom okupljamo naše članove. Izlet je uvijek planiran na jednu od Olimpijskih planina, a ove godine to je Bjelašnica. Radujemo se bez obzira što ovogodišnji izlet kasni, zimske radosti i ove godine neće izostati” – kazala je Selma Hadžihuseinović, načelnica  Odreda izviđača “Neretva” Konjic.

“Organizovana su dva autobusa, od čega će biti 65 članova Odreda izviđača “Neretva” Konjic, a ostali će biti oni koji su odgovorili na poziv učešća na ovom izletu. Aktivnosti su planirane po svim jedinicama, nekoliko snježnih igara, sankanja, pauze po potrebi, a ove godine su aktivnosti poboljšane uz prisustvo licenciranog instruktora skijanja koji će obučavati najmlađe. Naučit će ih prvim koracima na skijama, opremi te kako se ponašati na snijegu. Vodnici i predvodnici Odreda izviđača “Neretva” nastoje organizovati izlete u najsigurnijim uslovima”” – kazala je Hadžihuseinović.

radiokonjic.ba

26.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima