18.3 C
Konjic
26 ožujka, 2023

Drugi upravo čitaju

Saobraćajna nezgoda na putu M-17 u mjestu Živašnica

Na magistralnom putu M-17, Konjic-Sarajevo, u mjestu Živašnica, došlo...

U Konjicu večeras otvoren prvi MBL matematički kamp na Balkanu

45 srednjoškolaca iz više od 20 država svijeta učestvuje...

Jasmin Badžak: Saopštenje za javnost

Objavljujem da se povlačim s mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca...

ŽKK Konjic: Pobjeda u prvoj utakmici plej-ofa protiv “StarTZ”

Ženski košarkaški klub Konjic večeras je na domaćem terenu...

Planska isključenja električne energije

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnica...

Odred izviđača “Neretva” Konjic: Tradicionalni izlet na Bjelašnicu

Tradicionalni izlet Odreda izviđača “Neretva” Konjic ove godine se održava u sklopu manifestacije “Zimski grad” koju pod pokroviteljstvom Grada Konjica organizuje Ustanova NU Konjic, Ustanova Sportska dvorana i Vijeće mladih grada Konjica. Izlet na Bjelašnicu biće organizovan u nedjelju 29. januara.

“Naš tradicionalni odredski izlet je zapravo prva ovogodišnja aktivnost kojom okupljamo naše članove. Izlet je uvijek planiran na jednu od Olimpijskih planina, a ove godine to je Bjelašnica. Radujemo se bez obzira što ovogodišnji izlet kasni, zimske radosti i ove godine neće izostati” – kazala je Selma Hadžihuseinović, načelnica  Odreda izviđača “Neretva” Konjic.

“Organizovana su dva autobusa, od čega će biti 65 članova Odreda izviđača “Neretva” Konjic, a ostali će biti oni koji su odgovorili na poziv učešća na ovom izletu. Aktivnosti su planirane po svim jedinicama, nekoliko snježnih igara, sankanja, pauze po potrebi, a ove godine su aktivnosti poboljšane uz prisustvo licenciranog instruktora skijanja koji će obučavati najmlađe. Naučit će ih prvim koracima na skijama, opremi te kako se ponašati na snijegu. Vodnici i predvodnici Odreda izviđača “Neretva” nastoje organizovati izlete u najsigurnijim uslovima”” – kazala je Hadžihuseinović.

radiokonjic.ba

26.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima