14.4 C
Konjic
30 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Lukomir: “Luka (ne)mira”?

Uvijek pišu da je u Lukomiru sve dobro, a...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

KOMENTAR / Jakirović sada mora pokazati da je kompletan

Utisci se još slažu, niko nije siguran šta su...

Počela naplata parkinga kod Gradske džamije i Ćuprije

JKP Standard je počeo  sa primjenom nove Odluke o...

U pucnjavi jedna osoba teže povrijeđena

Oko 23 sata i 45 minuta na autobuskoj stanici...

Susret premijera Hercega i Laninog oca Velibora Pudara

Na lično traženje Velibora Pudara, oca evropske zlatne plivačice Lane Pudar, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg primio ga je danas u svom kabinetu. Izgladivši nedavni nesporazum, sagovornici su se složili da ukupan zajednički fokus svih bosanskohercegovačkih ljubitelja vrhunskog sporta, tako i cijele javnosti, treba biti usmjeren pružanju nepodijeljene podrške i podrške vrhunskim sportskim pojedincima i kolektivima koji naš grad, kanton i zemlju svijetu predstavljaju u najboljem mogućem svijetlu, pozitivnim pričama koje odlikuju trud, odricanja i uspjeh.

Pudar je zahvalio premijeru Hercegu na ukupnoj, višestrukoj i finansijskoj i moralnoj podrški koju Lani pruža Vlada HNK-a, uvjerljivo najsnažniji finansijski sponzor mostarskog sporta. Zajednički su iskazali uvjerenje u to da od Lane možemo očekivati samo nove serije sjajnih rezultata koji će građane  ovog podneblja spajati u zajedničkoj želji za što boljim postignućima i plasmanima naših sportskih ambasadora.

”Zahvaljujući Lani i njoj sličnima iz niza grana individualnog i timskoga sporta, naš grad, HNK i cijela zemlja postaju međunarodno prepoznati u svjetlu koje je sve manje prožeto negativnostima, a sve više pričama pozitivnosti i uspjeha na koje se svatko treba ugledati. Lani od srca želim svako dobro i nove medalje koje će zasluženo ovjenčati njenu mladu a već tako uspješnu karijeru”, kazao je ovom prilikom premijer Herceg.

Odjel za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona

radiokonjic.ba

29.08.2022.

Možda vas zanima