back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Susret premijera Hercega i Laninog oca Velibora Pudara

Na lično traženje Velibora Pudara, oca evropske zlatne plivačice Lane Pudar, premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg primio ga je danas u svom kabinetu. Izgladivši nedavni nesporazum, sagovornici su se složili da ukupan zajednički fokus svih bosanskohercegovačkih ljubitelja vrhunskog sporta, tako i cijele javnosti, treba biti usmjeren pružanju nepodijeljene podrške i podrške vrhunskim sportskim pojedincima i kolektivima koji naš grad, kanton i zemlju svijetu predstavljaju u najboljem mogućem svijetlu, pozitivnim pričama koje odlikuju trud, odricanja i uspjeh.

Pudar je zahvalio premijeru Hercegu na ukupnoj, višestrukoj i finansijskoj i moralnoj podrški koju Lani pruža Vlada HNK-a, uvjerljivo najsnažniji finansijski sponzor mostarskog sporta. Zajednički su iskazali uvjerenje u to da od Lane možemo očekivati samo nove serije sjajnih rezultata koji će građane  ovog podneblja spajati u zajedničkoj želji za što boljim postignućima i plasmanima naših sportskih ambasadora.

”Zahvaljujući Lani i njoj sličnima iz niza grana individualnog i timskoga sporta, naš grad, HNK i cijela zemlja postaju međunarodno prepoznati u svjetlu koje je sve manje prožeto negativnostima, a sve više pričama pozitivnosti i uspjeha na koje se svatko treba ugledati. Lani od srca želim svako dobro i nove medalje koje će zasluženo ovjenčati njenu mladu a već tako uspješnu karijeru”, kazao je ovom prilikom premijer Herceg.

Odjel za odnose s javnošću Ureda predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona

radiokonjic.ba

29.08.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]