6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Svjetske skijaške zvijezde Ghedina, Magoni i Kostelić dolaze na Telemach Speed Camp 2023. na Bjelašnicu

Nakon uspješnog drugog Telemach Speed ​​Campa na Bjelašnici, organizator ovog događaja, Ski klub Olimpic, najavljuje treći po redu kamp sa još većim i kvalitetnijim sadržajem.

Iduće godine na Bjelašnicu dolazi treći Telemach Speed ​​Camp, od 27. februara do 2. marta 2023. godine, potvrdili su Ivica Kostelić, ambasador kampa, proslavljena hrvatska skijašica i bh. olimpijaca Ariana Boras, Igor Laikert, Edin Terzić i Sead Čaišević .

Prve zvijezde trećeg po redu kampa svakako će biti talijanski skijaš Kristian Ghedina (pobjednik trka Svjetskog kupa u spustu na nekim od najtežih staza – Wengen, Kitzbuhel, ValGardena, Beaver Creek, Chamonix), kao i Paola Magoni, osvajač zlatne medalje u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama 1984. u Sarajevu.

Skijaški klub “Olimpic” već treću godinu više nego uspješno organizuje Telemach Speed ​​Camp, a o uspjehu i visokom nivou organizacije najbolje govore reakcije Svjetske skijaške federacije (FIS) koje su organizatori predstavili u FIS komitetu za omladinske kategorije.

Telemach Speed ​​Camp predstavljen je i na ovogodišnjem kongresu Svjetske skijaške federacije u sklopu (FIS TECHNICAL COMMITTEE SASTANCI) koji se održao u Cirihu (Švicarska) od 27. do 30. septembra 2022. godine.

Pred Skijaškim savezom Bosne i Hercegovine projekat su predstavili bivši olimpijci Edin Terzić i Saša Kurto, međunarodni tehnički delegati i članovi Podkomiteta za alpske staze i Lige i sigurnosnog komiteta za alpsko skijanje Svjetske skijaške federacije. i Skijaški klub Olimpic.

Važno je napomenuti da je ova manifestacija od posebnog značaja za razvoj dječjeg alpskog skijanja, kako u Bosni i Hercegovini, tako iu regionu, te da je uvrštena u kalendar Skijaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Telemach Speed ​​Camp 2023, kao i prethodnih godina, okupit će desetine mladih skijaša iz nekoliko evropskih zemalja i kao jedinstven događaj pozicionirati Bjelašnicu i Sarajevo u centar zbivanja tokom svoja četiri dana.

PROČITAJ:   Amerikanci najavili ABA ligu, a ove košarkaše vide kao buduće NBA zvijezde!

mostarski.info

Možda vas zanima