Tucović i Mulalić složni: Glavni cilj  je ostanak u društvu najboljih

0

FK Igman nalazi se u dosta teškoj situaciji pred nastavak proljetnog dijela u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Pred početak nastavka sezone  izabran je i novi predsjednik kluba Orhan Tucović koji je za naš portal govorio o svom angažmanu u FK Igman.

tucović i mulalić složni: glavni cilj  je ostanak u društvu najboljih
predsjednik FK Igman Orhan Tucović

Predsjedništvo je pojačano s novim članovima, između ostalih i ja sam jedan od tih. S obzirom na to da sam bio nekad aktivni sportista i da sam neko za koga su članovi Predsjedništva smatrali da mogu koordinirati ostale članove Predsjedništva, meni su predložili da budem predsjednik Fudbalskog kluba Igman i ja sam to prihvatio znajući koliki je to posao i šta znači takmičenje u Premijer ligi, a tu su i UEFA standardi. Međutim, smatram da mogu tu pomoći i moram naglasiti činjenicu da svi znaju kako funkcioniše Igman. Svi znamo da je osnova i temelj tog funkcionisanja Privredno društvo Igman, njegov direktor i njihov menadžment i oni su glavni finansijeri. Pored toga tu je Gradska uprava i jedan određen dio sredstava ide iz kantonalnog budžeta. Cilj novog predsjednika će biti i da privuče ostale faktore u ovom gradu da pomognu radu fudbalskog kluba, što je naravno praksa i u drugim gradovima tako da ne vidim zašto ne bi bila praksa i u Konjicu. Mi smatramo da svi mi moramo imati taj neki lokalnu patriotsku ljubav a pogotovo ljudi koji smatraju da imaju mogućnosti da pomognu Igmanu i tako tim nekim stvarima, sportskim i kulturnim”, kazao je predsjednik FK Kluba Igman Orhan Tucović za radiokonjic.ba.

Glavni cilj  je ostanak u društvu najboljih dodao je Tucović, a također je istaknuo da će se u budućnosti intenzivno raditi kako na infrastrukturi, tako i na podizanju kluba u svim segmentima.

Prvi je fokus ostanak u Premijer ligi i tu smo mi formirali takav stručni štab i oni su prema tome formirali igru i taktiku. Centralni fokus našeg djelovanja je ostanak u Premijer ligi, što znači da bismo mi mogli igrati u Konjicu potrebna je izgradnja reflektora. To je jedna velika financijsku konstrukcija i zbog toga su i naše intencije da involviramo sve ove naše ljude koji žive u Konjicu, koji vole Konjic, koji vole Igman, da pokušamo da zatvorimo tu konstrukciju, i kada iduće godine izborimo opstanak, da možda prvo kolo da igramo ovdje u avgustu pod reflektorima. Naravno da nam je još fokus podizanje organizacije omladinskih selekcija jer imamo 180 djece, i ja moram naglasiti da je to velika stvar. Svi roditelji znaju sta znači samo dva sata da djeca provedu kvalitetno vrijeme sa svojim trenerima na našem stadionu, koji sada pruža najbolje moguće uslove za trening. Mi želimo da i tu neku omladinsku školu dignemo malo s tog nivoa, a neki je moj cilj da u 2025-oj dobijemo jedan ili dva reprezentativna poziva za neku kadetsku ili pionirsku selekciju” ističe Tucović.

O samoj situaciji u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, te borbi za opstanak trener Edis Mulalić ističe.

tucović i mulalić složni: glavni cilj  je ostanak u društvu najboljih
šef stručnog štaba FK Igman Edis Mulalić

Mislim da smo u periodu koji je iza nas pokušali da namjestimo tim onako što se kaže prema “japiji” koju imaš. Vidjećemo za šta će to dovoljno biti, znamo svi u klubu šta nam je cilj, atmosfera nam je dobra, između momaka vlada neka dobra hemija, tako da s te strane neće biti problema. Nažalost, još samo fali da se momci nagrade rezultatom i da to krene kako treba, to je ostanak u ligi”, kazao je trener Mulalić.

Utakmica koja je pred fudbalerima Igmana je od velikog značaja i Mulalić ne bježi od toga da će možda dati priliku i mladim igračima, iako je mišljenja da još uvijek u mladom kadru nema tu kvalitetu kakvu zahtjeva takmičenje u Premijer ligi, te oni sami moraju se nametnuti radom i zaslužiti mjesto u prvih jedanaest.

Nije mala stvar imati pet ili šest mladih igrača, oni su cijele pripreme s nama bili jer su oni to zaslužili. I ja volim domaće igrače, to je zlato za sami klub i za grad. Imamo dobru generaciju, mada još ne igraju na najvećem nivou u Premijer ligi juniorskoj, jer oni su još u Federalnoj ligi, vidjet ćemo šta će biti s te strane” zaključio je šef stručnog štaba FK Igman Edis Mulalić.

Iako Igman igra na domaćem terenu, u subotu, 17. februara u 13 sati, čeka ih teška utakmica protiv ekipe Goška, a otežavajuća okolnost je da zbog kartona na ovoj utakmici trener Mulalić neće moći računati na Đorića i Denkovića, te Sipovića koji, kako su nam kazali iz kluba, nije više član FK Igmana.

radiokonjic.ba

14.02.2024.

alisa@radiokonjic.ba