back to top

Drugi upravo čitaju

Aktuelno: Ministarstvo za pitanja boraca HNK

Ministarstvo za pitanja boraca HNK u postupku je donošenja...

Salih ef. Jusufović: “Mjesec ramazan je mjesec preporoda naših duša”

U džematu Čelebići kao i svake godine organizuje se...

Grad Konjic: Javni poziv za podnošenje zahtjeva za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji

Grad Konjic je objavio Javni poziv za podnošenje zahtjeva...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

U izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

„Uskrs je prilika da se družimo, radujemo i veselimo“

Radost ovogodišnjeg Uskrsa i ove će godine stariji stanovnici...

Tuzlanski muzički dvojac osvaja srca, izdali pjesmu koja budi nostalgiju za devedesetima

U srcu Tuzle, dvojica strastvenih kantautora, Almir Gabrić Gabra i Azur Jahić, spojili su svoje talente u jedinstvenu muzičku simfoniju, predstavljajući svijetu svoje najnovije umjetničko djelo – pjesmu “Sve još miriše na tebe”.

Almir Gabrić Gabra, čije srce kuca za alternativnu scenu Tuzle već tri desetljeća, uvijek je težio da svoje misli pretvori u stihove koji dodiruju dušu. Skrivajući svoje rime od očiju javnosti sve do nedavno, kada je odlučio podijeliti svoju poeziju s nama, započevši s emotivnom “Ženom koja sanja”.

Iz te iskrene želje za dijeljenjem stvorila se čarobna saradnja s Azurom Jahićem, s kojim je Gabra već pisao sanjive melodije. Njihova nova kreacija, “Sve još miriše na tebe”, plod je njihove zajedničke vizije i umjetnčke saradnje, obećavajući da će se urezati u srca slušatelja kao balada koja se ne zaboravlja.

Sa nostalgijom obavijena radnja spota vraća nas u vremeplov devedesetih, era kada su emocije prenosili tonovi starih telefona, a ljubav se mjerila dužinom telefonskog kabela.

Gabra nam otvara dušu, otkrivajući kako su njihove prethodne zajedničke avanture u stvaranju muzike samo početak putovanja koje ih je odvelo na novu razinu saradnje, stvarajući nešto istinski predivno, baladu koja pokreće emocije i izaziva duboko razmišljanje.

Azur Jahić, s druge strane, uvodi nas u svijet spota, gdje su emocije tako opipljive da možete osjetiti težinu telefonske slušalice, čeznuti za dodatkom voljene osobe i osjećati se zarobljeno kada se veza prekine. Njihova muzička priča, ukrašena notama ljubavi i nostalgije, priča je o vremenu kada su srca bila bliska, a riječi tekle slobodno.

Zajedno s talentiranim timom, uključujući basistu Edvina Hadžića i bubnjara Anesa Beglerbegovića, pod režiserskom palicom Jahića i magičnim okom kamermana Jasmina Jatića, ova grupa umjetnika stvorila je ne samo pjesmu, već i priču koja će živjeti kroz generacije, podsjećajući nas na moć muzike da spaja srca i prenosi emocije preko granica vremena i prostora.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima