back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Udruženje antifašista i boraca NOR-a Konjic upriličilo obilazak spomen-obilježja

Delegacija Udruženja antifašista i boraca NOR-a Konjic 41-45 i 92-95 je danas upriličila obilazak spomen- obilježja povodom obilježavanja 3.marta, Dana oslobođenja Konjica od fašizma. Obilazak je počeo u Podorašcu, gdje je položeno cvijeće na spomen- kosturnicu stradalim Romima, a potom i kod biste narodnog heroja Maksima Kujundžića. Posjećeno je i Centralno spomen-obilježje na Trgu državnosti Alija Izetbegović, šehidsko mezarje i spomen-obilježja na Musali, a obilazak je završen na Partizanskom groblju.

“Ovo je dan koji svi trebamo pamtiti i drago mi je da smo danas posjetili spomen-obilježja i položili cvijeće”– kazao je Ćazim Ćibo, predsjednik Udruženja antifašista i boraca NOR-a Konjic. On je govoreći o ideji antifašizma u BiH, dodao da još uvijek postoje pojedinci koji žele razoriti BiH.

“Umjesto da naše političke vođe idu ka antifašizmu, oni šute i nijemo posmatraju rad kojekakvih fašista koji nam ponovo razdiru BiH i čitav Balkan. Mi nećemo odustati od BiH, Konjica i naših ideala”-kazao je Ćibo.

Povodom obilježavanja 3.marta, Dana oslobođenja Konjica od fašizma,  cvijeće su danas na Partizanskom groblju položili i delegacija SDP-a BiH Konjic i delegacija kantonalnog SABNOR-a, predvođena predsjednikom Sejom Đulićem.

radiokonjic.ba

03.03.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima