-4.5 C
Konjic
8 veljače, 2023

Drugi upravo čitaju

Intervju sa novoimenovanim direktorom JU Dom zdravlja Konjic

Doktor Džemal Hajduk: "Ovo je vruć krompir u rukama,...

Počelo drugo polugodište: u Konjicu danas nastava online, đaci sutra u školskim klupama

Prvi školski dan drugog polugodišta u školskoj 2022/2023. godini...

„Merhametove“ humanitarne kase na tri lokacije u Konjicu

„Merhametove“ humanitarne kase se nalaze u objektima: Bingo Konjic,...

Udruženje učitelja Kantona Sarajevo održalo seminar u Konjicu

Proteklog vikenda Udruženje učitelja Kantona Sarajevo je održalo seminar...

Uspješna turistička sezona u HNK: U Konjicu ove godine veća posjećenost domaćih turista u odnosu na strane goste

U odnosu na prethodne dvije godine koje su imale negativan utjecaj na turističku sezonu HNK, ove godine je situacija posve drugačija. Kako je za Radio Konjic kazao Semir Temim zamjenik direktora turističke zajednice HNK, ovogodišnja turistička sezona je prošla više nego odlično, a posebno mu je drago prije svega, što su zadovoljni svi oni koji se direktno ili indirektno bave turizmom.

“Ovakvu situaciju smo i očekivali. Mi iz turističke zajednice smo maksimalno uložili napore pozivajući putem sajmova, projekata i društvenim mreža, domaće i strane turiste da posjete BiH, i naš kanton” kazao je za radiokonjic.ba Semir Temim zamjenik direktora Turističke zajednice HNK, te dodao:

“Na cjelokupnom HNK, odnosno na svim turističkim destinacijama ,zabilježen je povećan broj posjeta domaćih i stranih turista. Najposjećeniji su bili Mostar, Međugorje, a zabilježene su  rekordne posjete u Konjicu, Jablanici i Pozor Rami”

Uspješna turistička sezona u HNK: U Konjicu ove godine veća posjećenost domaćih turista u odnosu na strane goste
Semir Temim- zamjenik direktora TZ HNK

Kada je u pitanju turističa sezona u našem gradu, ove godine se i kod nas bilježi porast broja turista kako domaćih tako i stranih, a prema podacima koje imaju u turističkoj zajednici HNK, domaći turisti su bili brojniji. A u nastavku poslušajmo  koje su destinacije bile najposjećenije u  Konjicu:

Izvaja Semira Temima

U posljenje vrijeme, posjeta ruralnom i seoskom turizmu je sve popularnija među stranim turistima .“Strani gosti jednostavno žele da vide kako mi ovdje živimo , kakvi su naši običaji i tradicija, a isto tako ih zanima i naša gastro i vinska ponuda” naglasio je Semir Temim.

Turistička zajednica HNK bila je učesnik na brojnim sajmovima ove godine, kojima se na neki način doprinosi afrimaciji turizma u našem kantonu.

Izjava Semira Temima

Bili su učesnici na Sajmu turizma u Novom Sadu gdje je, kako je pojasnio Temim, bilo velikog interesovanja za posjetu BiH i turističkih destinacija u našeg kantona, a planiraju da i u budućem periodu budu učesnici ranih sajmova. “Za narednu sezonu imamo planirane sajmove u Milanu, Bratislavi, Ljubljani, Budimpešti, i uložit ćemo maksimalne napore da na ovim sajmovima predstavimo turističku ponudu HNK, te pozovemo sve goste i turiste da nas posjete” istaknuo je za radiokonjic.ba zamjenik direktora Turističke zajednice HNK.

PROČITAJ:   "3D Black Panther: Wakanda zauvijek" u konjičkom kinu 10. novembra

U zimskom periodu, najčešće se organizuju jednodnevne ili dvodnevne posjete turista određenim turističkim destinacijama u HNK. Turistička zajednica HNK planira u budućem periodu organizovati razne aktivnosti, projekte i manifestacije kako bi na taj način privukli što veći broj turista.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima