back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Velež čeka euro-rivala: I Alashkert i Hamrun imaju svoje adute

Ranije je žrijebom odlučeno da će Velež u drugom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv boljeg iz meča Alaškert (Jermenija) – Hamrun Spartans (Malta)… a upravo sada, nakon prvog meča, čini se da će bolji su – Jermeni.

Odigrana je prva utakmica i Amar Osim je konačno mogao vidjeti o kakvim se ekipama radi, kakav bi protivnik mogao dočekati svoje domaće u 2. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu. Jermeni su prvu utakmicu dobili minimalno, jedini pogodak u ranoj fazi postigao je jedan od najiskusnijih u postavi, 32-godišnji Artak Jedigarjan.

Domaći tim je igrao u formaciji 4-5-1 sa najnaprednijim Kolumbijcem, Diazom. Među prvih 11 trenera Barseghyana bila su tri Brazilca, Tiago Cametá, James i Thiago Galvão. Međutim, nisu ni gosti ono što bi se reklo, za odbacivanje… jer imaju svoje adute, imali su svoje prilike i sigurno neće lako odustati od drugog kola. Da, imaju taj cilj iza, ali daleko je od nenadoknadivog deficita.

Na klupi Hamruna Spartansa je čovek koji izuzetno dobro poznaje malteški fudbal – Srbin Branko Nišević. Bio je trener omladinskog tima Malte, a potom je tri sezone vodio Hibernians. Jednu sezonu proveo je na klupi Gzira Uniteda i bio pomoćni trener u nacionalnom timu. Igrao je i ulogu sportskog direktora u timu Sliema Wanderersa, za koji je svojevremeno igrao.

Njegov tim igra u formaciji 4-3-3, u ovoj prvoj utakmici koristio je vrlo nezgodnu prednju trojku Dodo – Mashike – Jonny. Gledajući statistiku, prikazanu na terenu, čak bi se moglo reći da je Hamrun bio bolji, međutim, moramo sačekati i vidjeti šta će biti zauzvrat. Tek tada će Osim i društvo moći krenuti u neke konkretne planove po pitanju taktike u toj prvoj evropskoj utakmici.

Do tada, dok u uzvratu ne igraju Armenci i Maltežani, Veležov se može fokusirati samo na prijateljske utakmice, a do sada su igrali protiv: Čelika (1:2), Sloge Doboj (3:2), Varaždina (0:3), Sloboda (0) :1) i ovog petka na Pecari protiv Širokog. FI

Prvo na Dnevni.ba pojavio se post Velež čeka euro-rivala: I Alaškert i Hamrun imaju svoje adute.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]