back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

Veliki interes klubova za Miloša Kosa

Pripreme za prošlosezonskog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, Izviđač iz Ljubuša, počet će 25. jula, a prozivka i prva testiranja održat će se od 18 sati u gradskoj sportskoj dvorani.

U taboru trenera Tonija Čoline do sada je napravljena po jedna promjena s obje strane, pa je u klub stigao mladi pivot Međugorja Matej Ljubić, dok je u slovenačko Celje otišao Amir Muhović, koji je s bivšim potpisao četverogodišnji ugovor. Evropski šampion prošle zime. U Ljubuškom planiraju dovesti još jednog pivota i ljevorukog jer su prošle sezone imali dosta problema na poziciji desnog beka i desnog krila.

Pitanje je šta će biti sa Milošem Kosom, koji je ovog leta bio odličan na Evropskom prvenstvu do 20 godina u dresu reprezentacije Srbije, gde je bio najbolji strelac i osvajač bronzane medalje. Za njega je interesovanje pokazalo nekoliko klubova i postoji mogućnost da već ovog ljeta ode.

Već je poznat dobar dio rasporeda pripremnih utakmica, pa će Ljubušaci prvo gostovati u Trogiru 13. avgusta. Potom, vikend nakon toga, slijedi turnir u Sarajevu na kojem bi trebali igrati Gorenje, Nexe, Vardar, Borac, Izviđač i Vogošća. Već 27. augusta na rasporedu je jednodnevni turnir u Ljubuškom na kojem će snage odmjeriti Metković, Kaštela, Trogir i Izviđač. Vikend nakon toga slijedi drugi memorijalni turnir “Edhem Sirćo” u Visokom, čiji je prvi pobjednik Izviđač. Ljubušac će i ovog ljeta gostovati u Visokom, a osim njih, potvrđeno je učešće i Metaloplastike, dok se očekuje i četvrti učesnik pored domaćina Bosne iz Visokog.

Protivnika je skaut saznao i u 1. kolu EHF kupa, gdje će dočekati austrijski Linz, koji je prošle sezone zauzeo šesto mjesto u lokalnoj ligi. Prva utakmica je na programu 11.10. septembra u Austriji, dok je povratak 17./18. septembra 2022. godine u Ljubuškom. Drugi bh. predstavnik, Gračanica, bio je protivnik u 1. kolu ovog takmičenja, ekipi Kastrioti sa Kosova. Er.B.

The post Veliko interesovanje klubova za Miloša Kosa appeared first on Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]