back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

U Leotaru optimisti pred gostovanje Slogi: Kvalitet i iskustvo na našoj strani

Nogometaši Leotara gostuju u Modriči protiv Sloge na drugom vezanom gostovanju na startu Premijer lige BiH.

Trener Trebinjca Marko Vidojević najavio je ovaj meč na konferenciji za novinare.

– Očekuje nas drugo gostovanje, nakon utakmice na Grbavici, koju smo prilično dobro odradili i osvojili bod. Ovog puta čekamo novajlija u ligi, koji je, po mom mišljenju, odigrao iznenađujuće dobro u prvom kolu i uspio osvojiti bod protiv Borca. Našu malu prednost vidim u tome što domaće utakmice igraju u drugom gradu, u atmosferi na koju nisu navikli. Međutim, to nije nešto za šta se “vežemo”. Trenirali smo dosta dobro u prethodnih šest dana i želimo prije svega da ponovimo pristup koji smo imali protiv Željezničara. Međutim, pojedinačno možemo biti još bolji i zamolio sam igrače da pokušaju da doprinesu još više u tom pogledu, da pristupe sa više samopouzdanja i želje. Ako je tako, onda se s pravom možemo nadati pozitivnom rezultatu. Ne bih da generalizujem, ali mislim da su pre svega iskustvo, a potom i kvalitet na našoj strani, rekao je Marko Vidojević u najavi utakmice.

Prvotimac Trebinja Miloš Aćimović vjeruje u dobar rezultat protiv Sloge.

Sloga je u drugom poluvremenu protiv Borca pokazala da nije slučajno u Premijer ligi. Međutim, ako pokažemo svoje pravo lice, manje je važno šta Sloga može pružiti. Ako zadržimo pristup koji smo imali u prvom kolu i ako još malo ispravimo neke stvari u igri, siguran sam da ćemo postići pozitivan rezultat. Ipak, trebamo biti oprezni i čekati našu pravu priliku.

Utakmica između Sloge i Leotara igra se u subotu od 19 sati u Modriči.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]